FORMACIÓ
EQUIP DOCENT
L’equip docent del centre està format per persones expertes amb una destacada trajectòria i un ampli coneixement del sector associatiu. En alguns casos les formacions van a càrrec d’entitats referents en la temàtica.
entitats:
persones:
Olma.coop
SOS RACISME
Associació creada el 1989 per treballar en la defensa dels drets humans des de l’acció antiracista, de manera independent, democràtica i des de l’acció de base. Una de les prioritats de SOS Racisme és fomentar una consciència crítica amb relació al racisme.
Gatxan cooperativa
Grup informàtic dedicat a prestar servei, atenció i cura a les persones a través de la tecnologia. Faciliten el treball diari a cooperatives, entitats, associacions, col·lectius i fundacions a través de l’administració de sistemes, de xarxes i del disseny personalitzat de solucions informàtiques amb una forta aposta per la seguretat digital.
Rosaparks
Consultora creativa i agència de publicitat B Corp, amb seu a Barcelona. Té com a objectiu ajudar a les organitzacions en la definició del seu propòsit i en la seva activació a través de projectes creatius d’impacte social i mediambiental i d’una comunicació honesta, creativa i diferencial. ROSAPARKS també vol canviar les regles del joc del sector publicitari, donat la seva influència en el sector privat, i de màrqueting creant consciència sobre el paper de les agències de publicitat, augmentant el coneixement sobre la triple sostenibilitat i difonent les bases de un màrqueting més responsable: el màrqueting d’impacte.
La Utòmica Cooperativa
Miriam Camps: Llicenciada en psicologia social, Màster en gestió de ONLs i de gestió de RRHH, és joker i directora de teatre de l’oprimit i de les oprimides. Ha trobat en l’art un mitjà per expressar i visibilitzar les injustícies socials.
Antonio Masegosa: És creador i director d’escena i actor, joker en teatre de l’oprimit i de les oprimides. Des de fa 20 anys utilitza l’art com a eina de transformació social amb col·lectius vulnerables tant en l’acompanyament com en la creació escènica.
Són les creadores d’uTOpia barcelona i co-fundadores de la Utomica cooperativa.
i-LabSo
Cooperativa de professionals de les Ciències Socials amb vocació de transformació social. Es dediquen a la recerca social aplicada, tant amb anàlisi quantitativa com qualitativa, i divideixen la seva activitat en tres línies d’actuació: ANALITZEN: Confecció, tractament i anàlisi de dades, TRANSFORMEN: Disseny i avaluació de polítiques públiques i COMPARTEIXEN Divulgació i transferència de coneixements.
Escola Lliure El Sol
CAF Gestión
Mireia Cirera Hidalgo. Consultora, avaluadora i docent. Màster en Relacions internacionals i en Business Administration. Postgraus en Economia Social i Cooperació Cultural. Experta en la gestió de tot el cicle de projecte en el tercer sector i cooperació internacional. Ha treballat durant més de 20 anys en la coordinació, producció i avaluació de projectes i esdeveniments a Europa i Amèrica Llatina.
Càmeres i Acció
Pablo Rogero. Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Barcelona. Va començar treballant en tasques de producció a Madrid de la mà del Teatro del Común, un projecte de teatre i pedagogia, apadrinat per José Sanchis-Sinisterra i que va ser guardonat amb un Premi Max de Teatre. Amb una llarga experiència com a editor de vídeo, comença la seva trajectòria com a realitzador el 2010, amb el documental Flors per al Pedro, coproduït per TV3. Des de llavors ha realitzat tres llargmetratges documentals: Temps de CanVi(e)s, Welcome Home i El cost de la fruita. Igualment ha desenvolupat una trajectòria com a docent, fent cursos de narrativa audiovisual i cinema documental i ha treballat per a diferents productores i televisions internacionals.
Marges
MARGES està format per un equip de persones amb una àmplia formació i experiència en els camps del treball comunitari, la participació ciutadana, la dinamització juvenil, i l’economia solidària.
Ofereixen serveis a entitats, equipaments i administracions de tot Catalunya per a que puguin incorporar la dimensió comunitària als seus projectes i organitzacions.
L’Etnogràfica. Antropologia per a la Transformació Social
Neix el 2016 amb l’objectiu de traslladar la mirada antropològica i la perspectiva feminista i interseccional a la societat, per tal de generar processos de transformació social. Fan recerques, formacions, projectes i acompanyaments on obren espais per a l’anàlisi, la reflexió col·lectiva i el foment del pensament crític al voltant de les categories socials que generen exclusió, posant en el centre el valor de la diversitat.
B Link
Florianne Yvon: Consultora en projectes europeus. Màster en Relacions Internacionals i en Enginyeria de Formació. Membre de l’equip de la consultoria B.Link on s’encarrega de la formular, gestionar i donar assistència tècnica a projectes europeus d’àmbits diversos a més d’organitzar i impartir formacions.
Programa BCN Interculturalitat
Programa impulsat per l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, i té la missió de promoure la incorporació de l’enfocament intercultural en les polítiques públiques de l’Ajuntament de Barcelona i d’impulsar accions, en col·laboració amb altres actors, en els àmbits de ciutat, de districte i de barri, en el marc dels principis de la interculturalitat.
Equip tècnic de Torre Jussana
Equipament municipal gestionat pel Consell d’Associacions de Barcelona (CAB). Treballa per oferir serveis i recursos a les associacions de la ciutat.
Equip tècnic de Barcelona + Sostenible
Marta Cuixart i Maria Solé. Coordinadora del programa Barcelona + Sostenible i tècnica de consum responsable i polítiques alimentàries urbanes de l’Ajuntament de Barcelona, respectivament.
Equip tècnic de Lafede.cat
Equip tècnic del CRAJ
ESPAI CONEIX SCCL
Cooperativa sense ànim de lucre i d’iniciativa social especialitzada en la Gestió Integral de Conflictes i Promoció de la Convivència amb tres eixos de treball: mediació, formació i dinamització i un eix transversal a totes les actuacions: el feminisme interseccional. Dins d’aquests eixos de treball: MEDIACIÓ, FORMACIÓ I DINAMITZACIÓ desenvolupem accions de: facilitació, processos participatius de generació de consens, pràctiques restauratives, Comunicació No Violenta, coeducació, prevenció i provenció d’eines relacionals.
Jordi Martin – Taula Eix Pere IV
16 anys d’experiència en la gestió de projectes del sector tecnològic. 8 anys a Barcelona en Comú amb diverses etapes: com a Conseller del Districte de Sant Marti en les àrees de participació i economia social i solidària, coordinador de consellers de ciutat, i corresponsable d’organització, mobilització i participació des de la direcció executiva. Soci d’entitats veïnals (AAVV Poblenou i la Pau) i de la Taula Eix Pere IV.
Jaume López
Doctor en ciència política, professor de la Universitat Pompeu Fabra i director general de Bon Govern, Innovació I Qualitat Democràtiques.
Daniel Gabarró
Víctor Yustres Santiago
És periodista i Màster de Comunicació de Conflictes Armats, de Pau i Moviments Socials (UAB). Director i guionista dels documentals “Fugir per estimar i ser”; (2019), emès a TV3, i “Aigua Tèrbola: el negoci d’Agbar a Mèxic”; (2020). Com a periodista, ha col·laborat en mitjans com La Directa, Mèdia.cat, El Salto, Público o Píkara magazine. Ha treballat en entitats i projectes del tercer sector basats en la comunicació transformadora i els drets humans. Actualment forma part de l’equip de comunicació de Lafede.cat.
Laura Rubio
Comunicadora i tècnica de la comunicació interna i acompanyament d’entitats a Lafede.cat – organitzacions per a la Justícia Global.
Marta Pulgar
Llicenciada en Publicitat i RRPP. Experiència com a responsable de comunicació en diferents entitats no lucratives. Actualment responsable de comunicació i captació a la Fundació Arrels.