associa't

Inici » TORRE JUSSANA » PROJECTES » ASSOCIAT » la festa

la festa de la barcelona que es mou!

la festa de la barcelona que es mou

La Festa de l’Associa’t és un esdeveniment lúdic, impulsat per la Direcció de Serveis d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona, amb la coordinació de Torre Jussana, que ens apropa a la riquesa i vitalitat del teixit associatiu de la ciutat durant les festes de la Mercè (23, 24 i 25 de setembre). I ho fa, facilitant a les entitats diferents espais de la ciutat perquè organitzin activitats que apropin la seva realitat a la ciutadania.

Aquest 2023 hem donat un pas endavant en la nostra aliança amb l’ICUB, fent que la Festa de l’Associa’t s’integri més en les Festes de la Mercè, tant pel que fa a la programació com en les ubicacions. Així, disposarem de quatre espais neuràlgics de la festa Major de la ciutat: Parc de la Ciutadella, Avinguda de la Catedral, Ràdio Rambles, amb l’emissió en directe de Ràdio Associa’t, i el vestíbul d’Arc de Triomf de TMB, on es podran organitzar exposicions i punts d’informació i de captació de socis.

La nova localització del Parc de la Ciutadella és una important novetat que potenciarà la visibilitat i reconeixement de la tasca de les entitats participants, però a la vegada condiciona les tipologies d’activitats que s’hi podran realitzar. És per això que es concentraran les propostes escèniques el Dilluns 25 matí a l’escenari de la Catedral. I al Parc de la Ciutadella s’hi organitzaran activitats més lúdiques i participatives que permetran apropar més encara la ciutadania als projectes i activitats de les entitats.

Només hi falteu vosaltres!

feu-nos arribar la vostra proposta!

Entitats! Ja teniu pensades les vostres propostes d’activitats per a l’Associa’t 2023? A partir del 25 de maig, obrirem el formulari d’inscripció perquè ens feu arribar les vostres idees per sumar-vos a la Festa! Fins aleshores, podeu consultar les bases de la crida i els criteris de participació.

Com cada any, posem tot l’esforç perquè la festa sigui un èxit. I amb la participació de tots i totes ho farem possible!  Per aquest motiu, hem ampliat el termini de presentació de propostes al Parc de la Ciutadella, Ràdio Rambles i al vestíbul de metro d’Arc de Triomf fins al 30 de juny! 

Durant aquesta ampliació de termini, seleccionarem les propostes en estricte ordre d’arribada i fins a completar tota la programació.Les activitats que no tinguin cabuda en aquesta fase, restaran en llista d’espera per si s’allibera alguna franja.

Durant la segona quinzena de juny i la primera setmana de juliol, ens posarem en contacte amb vosaltres per informar-vos sobre el resultat del procés de selecció i concretar, si s’escau, l’emplaçament i la franja horària que se us ha assignat.

Si necessiteu resoldre dubtes sobre el procés de presentació o sobre com emplenar el formulari, no dubte a contactar amb nosaltres a través de correu associat@associat.barcelona o trucant a Torre Jussana al 932 564 118.

La Festa de l’Associa’t 2023 us espera!

parc de la ciutadella

El 23 i 24 de setembre disposareu de 5 espais diferents al Parc de la Ciutadella, perquè la ciutadania gaudeixi i conegui la vostra activitat associativa i comunitària des d’una perspectiva més lúdica i participativa. I ho podreu fer en un dels entorns més emblemàtics de les festes de la Mercè.

Ciutadania i associacionisme, més a prop que mai!

avda. de la catedral

La Festa de l’Associa’t tancarà la seva programació el dilluns 25/09 al matí a l’escenari de la Catedral, gràcies a la col·laboració amb l’ICUB. I ho farà organitzant diferents activitats escèniques de gran format amb la voluntat de convertir aquesta fi de festa en una trobada ben moguda.

Us hi esperem!

projecte ràdio associa’t

Torna Ràdio Associa’t, un projecte coproduït amb la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona i diferents emissores associatives de la ciutat que dona veu a les entitats que participen en la Festa de l’Associa’t 2023, en directe i a peu de carrer des de Ràdio Rambles (23-24 setembre).

Connecteu-vos a l’altaveu de l’activitat associativa de Barcelona!

Vestíbul Arc de Triomf (TMB)

Amb l’objectiu de reforçar el model descentralitzat de la Festa -estratègia consolidada en l’edició anterior-, enguany la farem viatjar al vestíbul d’Arc de Triomf (23/09). Aquest espai acollirà mostres, exposicions i serà un punt d’informació i de captació de socis per les entitats interessades.

Pròxima estació, Arc de Triomf: enllaç amb la Festa de l’Associa’t 23!

SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE L’edició d’enguany

Torre Jussana va organitzar el 25 de maig una jornada en línia per compartir amb totes vosaltres les novetats de l’edició d’enguany. Us la vau perdre? Aquí la podeu recuperar!

Com donar a conèixer l’entitat amb una activitat participativa

Voleu ser protagonistes de la Festa, però les vostres propostes no compleixen els requisits que us hem proposat? No patiu! Amb aquest recurs, que recull els continguts de la formació “Com donar a conèixer l’entitat amb una activitat participativa” feta a Torre Jussana, us ajudarem a fer propostes lúdiques perquè podeu explicar els vostres valors i la missió de la vostra associació des d’una posada en escena més vivencial.

EN EDICIONS ANTERIORS…

La Festa de l’Associa’t és hereva de la Mostra d’Entitats que, durant més de 20 edicions, es va organitzar a Plaça Catalunya i que, posteriorment, es va convertir en la Festa de l’Associa’t. Amb quin objectiu? Exhibir la fortalesa, diversitat i vitalitat de les entitats que desenvolupaven activitats amb un caràcter lúdic i festiu.

En les tres darreres edicions (postpandèmia), el projecte ha buscat, mantenint el mateix caràcter dinàmic i festiu, apropar les entitats als barris de la ciutat. I ho ha fet descentralitzant les activitats i espais en diversos equipaments (Centres cívics, casals de barri, etc.), però mantenint també un espai cèntric durant la Festa Major de la ciutat, amb l’ús d’un escenari (Ciutadella 2021, Catedral 2022) gràcies a la col·laboració de l’ICUB

festa de l’associa’t 2023

Més de 15.000 persones van poder participar i gaudir de la setantena d’activitats que van organitzar les més de 80 entitats de la ciutat en quatre espais neuràlgics de la Festa Major de Barcelona.

festa de l’associa’t 2022

74 entitats i col·lectius de Barcelona, distribuïts en 4 equipaments descentralitzat de la ciutat, van acollir més de 4.100 persones durant els 3 dies d’activitats organitzades durant la festa major de la ciutat.

festa de l’associa’t 2021

Més de 50 entitats de la ciutat van oferir una gran oferta d’activitats durant l’any postpandèmia. La Festa es va distribuir en cinc territoris de Barcelona: Sants, Gràcia, el Clot, el Parc de la Ciutadella i les Rambles.

ET RECORDEM

EL NOU FGEC: MÉS ÀGIL I FUNCIONAL

PUBLICADA LA RESOLUCIÓ DEFINITIVA. CONSULTEU-LA!

Un itinerari per guiar-vos i començar amb bon peu!

A LA TARDOR, TORNEM A LES AULES!

Logotip del Quèdequè, deixeu-vos veure!

Coneix l'agenda de la Barcelona que es mou!

Skip to content