associa't

Inici » TORRE JUSSANA » PROJECTES » ASSOCIAT » la festa

la festa de la barcelona que es mou!

la festa de la barcelona que es mou

La Festa de l’Associa’t és un esdeveniment lúdic, coproduït per Torre Jussana i el Servei d’Acció Comunitària , que ens apropa a la riquesa i vitalitat del teixit associatiu de la ciutat durant les festes de la Mercè (21, 22 i 24 de setembre). I ho fa, facilitant a les entitats diferents espais de la ciutat perquè organitzin activitats que apropin la seva realitat a la ciutadania.

L’aposta per retornar la Festa de l’Associa’t 2023 al centre de la ciutat va ser tot un èxit a nivell de participació ciutadana. Més de 15.000 persones van prendre part de la setantena d’activitats organitzades per més de 80 entitats de Barcelona. I per què tocar el que ja va funcionar? Seguint les vostres valoracions, enguany tornarem al Parc de la Ciutadella (21 i 22/09) i a l’Avinguda Catedral (24/09) per continuar integrant al màxim la Festa dins de la programació de la Mercè i estrènyer, així, les aliances amb l’ICUB i amb d’altres departaments de l’Ajuntament.

 Només hi falteu vosaltres!

QUINES GRANS NOVETATS INCORPORA AQUESTA EDICIÓ?

L’altaveu de l’activitat associativa de la nostra ciutat, Ràdio Associa’t, tornarà a emetre en directe, però enguany ho farà des del mateix Parc de la Ciutadella, integrant-se molt més en el cor de la nostra trobada.

La Festa de la Barcelona que es mou, una iniciativa que coordina Torre Jussana, promourà especialment la tasca associativa més vulnerabilitzada o menys reconeguda com indica la Llei de Foment de l’Associacionisme, prioritzant projectes que treballin aquests 4 àmbits:

  • L’associacionisme entre els infants i adolescents per la seva capacitat d’articulació territorial, la transmissió de valors democràtics i la transformació comunitària.
  • Les associacions creades per dones, les accions de les quals s’adrecin a les dones i l’objectiu de les quals sigui defensar-ne els drets des d’una perspectiva feminista interseccional.
  • Les associacions creades per persones LGBTI, l’objectiu de les quals sigui defensar-ne els drets.
  • Les associacions creades per persones amb discapacitat, l’objectiu de les quals sigui defensar-ne els drets. Han de promoure la incorporació d’aquestes persones als òrgans de decisió de les associacions.

El termini per presentar propostes a la Festa de l’Associa’t ha finalitzat

Excepcionalment, ampliem fins al 5 de juliol el termini per a totes aquelles entitats que vulguin sumar els seus programes o podcasts a Ràdio Associa’t.

Si necessiteu resoldre preguntes, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu associat@associat.barcelona o trucant al 932 564 118 de Torre Jussana.

Moltes gràcies per la vostra participació!!

parc de la ciutadella

Disposarem de diferents espais temàtics per encabir totes aquelles iniciatives que tinguin com a objectiu incentivar la participació de la ciutadania amb propostes lúdiques que no requereixin escenari: activitats vivencials vinculades a les arts escèniques, manipulatives, tallers o cercaviles. (21 i 22/09)

Ciutadania i associacionisme, més a prop que mai!

avda. de la catedral

La Festa de l’Associa’t tancarà la seva programació dimarts 24 de setembre a l’escenari de l’avinguda de la Catedral, en col·laboració amb l’ICUB. I ho farà organitzant quatre activitats vinculades amb les arts escèniques i de gran format que convertiran aquesta fi de festa en una trobada ben musical.

Us hi esperem!

projecte ràdio associa’t

L’altaveu de l’activitat associativa de la nostra ciutat, Ràdio Associa’t, tornarà a emetre en directe, però enguany ho farà des del mateix Parc de la Ciutadella, integrant-se molt més en el cor de la nostra trobada. En aquest espai, coproduït amb la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona, convidem a les ràdios comunitàries, resta d’entitats i col·lectius informals que també realitzen podcasts a dur a terme un dels seus programes en directe. 

Connecteu-vos a la veu de les associacions!

SESSIÓ INFORMATIVA

Us vau perdre la sessió informativa sobre la Festa de l’Associa’t?
Feu clic en aquest enllaç per conèixer totes les novetats que hem incorporat en l’edició d’enguany.

Com donar a conèixer l’entitat amb una activitat participativa

Voleu ser protagonistes de la Festa, però les vostres propostes no compleixen els requisits que us hem proposat? No patiu! Amb aquest recurs, que recull els continguts de la formació “Com donar a conèixer l’entitat amb una activitat participativa” feta a Torre Jussana, us ajudarem a fer propostes lúdiques perquè podeu explicar els vostres valors i la missió de la vostra associació des d’una posada en escena més vivencial.

EN EDICIONS ANTERIORS…

La Festa de l’Associa’t és hereva de la Mostra d’Entitats que, durant més de 20 edicions, es va organitzar a Plaça Catalunya i que, posteriorment, es va convertir en la Festa de l’Associa’t. Amb quin objectiu? Exhibir la fortalesa, diversitat i vitalitat de les entitats que desenvolupaven activitats amb un caràcter lúdic i festiu.

En les tres darreres edicions (postpandèmia), el projecte ha buscat, mantenint el mateix caràcter dinàmic i festiu, apropar les entitats als barris de la ciutat. I ho ha fet descentralitzant les activitats i espais en diversos equipaments (Centres cívics, casals de barri, etc.), però mantenint també un espai cèntric durant la Festa Major de la ciutat, amb l’ús d’un escenari (Ciutadella 2021, Catedral 2022) gràcies a la col·laboració de l’ICUB

festa de l’associa’t 2023

Més de 15.000 persones van poder participar i gaudir de la setantena d’activitats que van organitzar les més de 80 entitats de la ciutat en quatre espais neuràlgics de la Festa Major de Barcelona.

festa de l’associa’t 2022

74 entitats i col·lectius de Barcelona, distribuïts en 4 equipaments descentralitzat de la ciutat, van acollir més de 4.100 persones durant els 3 dies d’activitats organitzades durant la festa major de la ciutat.

festa de l’associa’t 2021

Més de 50 entitats de la ciutat van oferir una gran oferta d’activitats durant l’any postpandèmia. La Festa es va distribuir en cinc territoris de Barcelona: Sants, Gràcia, el Clot, el Parc de la Ciutadella i les Rambles.

ET RECORDEM

#TJENXANCLETES: Consulteu la informació de la jornada formativa d'estiu!

Informació i novetats de la Festa

GUIA D’ACTIVITATS PARTICIPATIVES

EL NOU FGEC: MÉS ÀGIL I FUNCIONAL

Logotip del Quèdequè, deixeu-vos veure!

Coneix l'agenda de la Barcelona que es mou!

Ves al contingut