FORMACIONS AMB CALIU! OBERTA LA INSCRIPCIÓ A LA NOVA #TJFORMACIÓ D’HIVERN

 2023-01-09

Donem la benvinguda al nou any amb una proposta formativa gratuïta per a les associacions i col·lectius no lucratius de Barcelona que us ajudarà a posar en valor els vostres projectes de futur.

Cursos i tallers que s’impartiran entre els mesos de febrer i març en format presencial o en línia i que us facilitaran les eines i els recursos necessaris per a la millora del  funcionament i de la gestió diària de les vostres associacions.

La nova #TJFormació d’hivern ja és aquí, més a prop vostre, amb noves entitats col·laboradores i orientada a la vostra millora competencial des d’una marcada mirada comunitària, participativa i d’impacte territorial.

Passeu un hivern al caliu del coneixement!

Voleu consultar el programa complet amb els cursos disponibles?
Feu clic al següent botó per a realitzar la vostra inscripció:

Quines novetats presenta aquesta edició?

De què parlem quan parlem d’acció comunitària? Eines i estratègies per a associacions
En aquest curs us convidem a posar-vos les ulleres comunitàries perquè descobriu, des de l’intercanvi d’experiències, com l’acció comunitària pot ajudar-vos a enfortir les vostres organitzacions i l’impacte de tot allò que feu. 

Introducció a l’edició de vídeo: tres, dos, un… Acció!
Voleu millorar la producció dels vostres vídeos? Amb aquesta formació, organitzada conjuntament amb Carmel Amunt, us introduireu als conceptes bàsics del llenguatge audiovisual des d’una perspectiva tècnica que us ajudarà a treure el màxim partit a les vostres creacions.

QUÈ MÉS TROBAREU EN AQUESTA #TJFORMACIÓ D’HIVERN?

Quines responsabilitats tenim com a membres de la Junta Directiva?
En aquest curs us oferim una visió completa sobre les tasques i les obligacions legals, documentals i de caràcter econòmic de les juntes directives, així com sobre les conseqüències i les responsabilitats que es deriven del seu incompliment.

Protecció de dades: cuidem la privacitat de l’associació
Quins aspectes heu de tenir en compte per aplicar correctament la Llei de protecció de dades? Sabeu quin és el procés a seguir per enregistrar-les? En aquest taller, organitzat conjuntament amb el CRAJ, coneixereu com afecta aquesta normativa a les associacions i com complir amb les seves obligacions.

Associacions, quines assegurances necessiteu per realitzar activitats?
La gestió d’assegurances és una tasca fonamental per a garantir el correcte funcionament de les associacions. En aquesta formació, feta en col·laboració amb Pla de Barris, us compartirem la normativa, les obligacions i les responsabilitats en matèria d’assegurances perquè conegueu aquella que millor s’adapti a les necessitats de la vostra entitat.

Com aconseguir fons per als projectes de l’associació?
Quines opcions de finançament existeixen? Com podem accedir-hi?  Amb aquest curs descobrireu estratègies i eines útils per obtenir noves vies de finançament procedents de l’àmbit públic, privat i de particulars, així com de la mateixa entitat.

Les obligacions fiscals de les associacions
En aquest curs, organitzat conjuntament amb l’OAR, coneixereu les obligacions fiscals de l’associació en relació amb la seva activitat econòmica. Us introduirem en el sistema tributari espanyol, en el seu règim fiscal i impositiu i en les seves implicacions per a les entitats no lucratives.

Comptabilitat II: nivell avançat per a associacions
Voleu aprofundir en l’aprenentatge de la gestió econòmica i financera de la vostra entitat? Aquest és el vostre curs! A la seva finalització sereu capaços de construir la informació i d’analitzar les dades econòmiques de la vostra associació, així com de planificar-ne els recursos econòmics i financers.

Com facilitar els relleus de les juntes directives?
Teniu dificultats per trobar relleus als càrrecs de la junta directiva de l’associació? No teniu massa clar quin és el procés a seguir per fer-ne un bon relleu? A partir d’un enfocament pràctic, el curs treballarà com incorporar noves persones a les juntes directives de les associacions per a garantir el seu bon funcionament.

Disseny i planificació de projectes associatius
Redactar i avaluar els projectes de l’associació és clau per assolir els vostres objectius. En aquesta formació, realitzada en col·laboració amb el Casal d’Entitats Mas Guinardó, es combinarà teoria i pràctica per aprendre els aspectes fonamentals sobre el disseny, la planificació, la gestió i l’execució d’un projecte impulsat per una entitat.

L’estratègia comunicativa d’una associació: primeres passes
Una bona estratègia comunicativa és imprescindible per a qualsevol associació. En aquesta formació treballarem quins són els aspectes bàsics que cal tenir en compte i com incorporar-los tant en la comunicació externa com interna.

La memòria de l’entitat: consells pràctics per la seva millora!
Una bona memòria pot ser molt profitosa per a l’entitat en termes de comunicació i transparència. En aquest taller coneixereu què cal tenir en compte a l’hora de realitzar-la per aprofitar totes les seves potencialitats.

Mostrar dades de forma atractiva és possible!
En aquest curs coneixereu els fonaments de la visualització de dades: la seva codificació visual, la seva forma, funció, color, animació, etc. També es facilitaran diferents eines digitals útils per a fer gràfics i infografies interactives per visualitzar dades a través de l’ordinador. 

Veniu, participeu, compartiu… la nova #TJFormació d’hivern és plena d’oportunitats!
Inscriviu-vos!

Tota la informació i inscripcions les trobareu en aquest enllaç.


I com sempre, seguiu atentes a la nostra web tjussana.cat, a les nostres xarxes (Facebook, Twitter i Instagram) i al TJExpress, el butlletí electrònic del centre (subscriviu-vos-hi!) des d’on us anirem informant de totes les novetats que us puguin interessar.

Skip to content