XXè Fòrum Primavera: l’associacionisme és capital!

 1995-01-01

Els propers dies 8, 9 i 10 de maig se celebrarà a Barcelona el XXè Forum La Primavera de les Associacions. Enguany té com a lema “L’Associacionisme és capital” i s’emmarca en els actes de la capitalitat europea del voluntariat, que durant el 2014 ostenta BCN. Per aquest motiu, aquesta vintena edició del Fòrum tindrà caràcter internacional i s’ha organitzat amb la col·laboració de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP).

Seran 3 dies de ponències, debats i visites d’experiències relacionades amb l’important paper que juguen les associacions en qüestions com la cohesió social, la qualitat democràtica i les polítiques públiques que desenvolupen els governs locals. Conceptes com el capital social, la capacitat cívica, el desenvolupament comunitari o la relació entre les associacions i l’administració seran, doncs, els elements centrals del debat en aquesta 20a edició del Fòrum. També es donarà l’oportunitat a les associacions de la ciutat de visualitzar les seves experiències en aquest sentit. Les inscripcions ja estan obertes en el següent enllaç:

Web XXè Fòrum Primavera amb + info, programa complet i formulari d’inscripció!

Les conferències i col·loquis dels dies 8 i 9 de maig es realitzaran al Palau Macaya de Barcelona (Pg de Sant Joan, 108). El Fòrum començarà el dia 8 amb una conferència sobre les associacions i els processos de decisió i actuació política a càrrec de Gerrard Stoker, professor de ciències polítiques i governança de la Universitat de Southampton (Gran Bretanya) i Joan Font, Director de l’Institut d’Estudis Socials Avançats (CSIC).

De les propostes de divendres 9 de maig cal destacar el col·loqui sobre democràcia participativa i treball conjunt entre associacions i administració. També es realitzarà la presentació d’experiències sobre polítiques locals per a l’enfortiment del capital social i d’experiències associatives d’incidència social i política. En ambdós casos, es presentaran experiències d’arreu de Catalunya i de l’estat espanyol.

El dia 10 de maig serà el torn de les visites d’experiències barcelonines. S’oferirà un programa de visites presencials d’experiències (espais, projectes, serveis) en les que el treball conjunt entre les associacions i l’administració local sigui especialment rellevant. S’oferiran diverses rutes, en les quals es podran visitar entre 3 i 5 espais en grups d’entre 10 i 30 persones.

IMPORTANT: Les associacions, els equipaments i els projectes o serveis municipals poden presentar propostes de rutes o visites. Per fer-ho cal consultar les bases i omplir el formulari disponible en aquest enllaç. Termini: 23 de març .

El Fòrum La Primavera de les Associacions és un espai anual de trobada, de debat i d’intercanvi de coneixements i d’experiències a l’entorn de l’associacionisme i el voluntariat, impulsat pel Consell Municipal d’Associacions de Barcelona i organitzat per Torre Jussana – Centre de Serveis a les Associacions de Barcelona. Té per objectiu oferir coneixement i debats de qualitat per, d’aquesta manera, enfortir el teixit associatiu de Barcelona.

Ves al contingut