Una tardor d’oportunitats! Ja us podeu inscriure a la nova #TJFormació de tardor

 2022-09-29

Formar-se és créixer, és dotar-se dels recursos i el coneixement necessari per a millorar les vostres competències i així contribuir de forma decisiva a la millora del funcionament i de la gestió diària de les associacions. 

Des de Torre Jussana us proposem propostes formatives totalment gratuïtes per a totes les entitats de Barcelona i que s’impartiran entre els mesos d’octubre i desembre en format presencial, en línia o híbrid. 

La nova #TJFormació de tardor es descentralitza, apropant els cursos, tallers i xerrades de Torre Jussana a diferents espais associatius dels barris i districtes de Barcelona. 

Voleu consultar el programa complet amb els cursos disponibles?
Feu clic aquí per a realitzar la vostra inscripció

Quines novetats presenta aquesta edició?

Com ens relacionem? Relacions de gènere i poder dins la nostra entitat
En aquest curs us podreu introduir en la perspectiva interseccional per tal de poder aplicar-la a les vostres organitzacions i visibilitzareu les situacions de discriminació que es reprodueixen en l’àmbit interpersonal i estructural per tal d’oferir eines més inclusives dins les vostres entitats.

Comunicació inclusiva: la força del llenguatge per construir un món més igualitari
Voleu saber per què la comunicació inclusiva i no sexista és essencial per a definir, detectar i lluitar contra els estereotips i els rols de gènere? Aquesta és la formació que estàveu esperant.

Finançament públic: quins passos cal seguir per optar a subvencions?
Curs on us formarem i capacitarem en la gestió efectiva i la tramitació de les subvencions i justificacions. Coneixereu el funcionament general del finançament públic i els aspectes claus del cicle de subvencions, tot prevenint dels errors més freqüents. Aquesta formació comptarà amb dues edicions, una presencial en el marc de Pla de Barris i una en línia. 

Interculturalitat i gestió de la diversitat religiosa a les entitats
En col·laboració amb l’Oficina d’Afers Religiosos (OAR) i el Programa BCN Interculturalitat, oferim aquesta formació on us aproparem a la realitat sobre la diversitat religiosa a Barcelona i coneixereu el marc teòric de la perspectiva intercultural i el seu context per poder-lo incorporar en el vostre dia a dia i en la comunicació de la vostra entitat.

Què més trobareu?

Com dissenyar un Pla Estratègic associatiu que respongui als reptes del futur?
En aquest curs aprendreu, a través de diferents casos pràctics, la metodologia per a poder crear un pla estratègic. L’objectiu? Comprendre les diferents fases de construcció i conèixer les eines d’execució i avaluació necessàries.

Comptabilitat I: eines i conceptes bàsics per a les associacions
En aquesta formació us oferirem les eines bàsiques per a la previsió, el seguiment, l’avaluació i l’anàlisi dels recursos econòmics de l’entitat.

Les obligacions fiscals de les associacions
En aquest curs coneixereu les obligacions de l’associació en relació amb la seva activitat econòmica. Us introduirem en el sistema tributari espanyol, en el seu règim fiscal i impositiu i en les seves implicacions per a les entitats no lucratives.

Quines responsabilitats tenim com a membres de la Junta Directiva?
En aquest curs us oferim una visió completa sobre les tasques i les obligacions legals, documentals i de caire econòmic de les juntes directives, així com sobre les conseqüències i les responsabilitats que es deriven del seu incompliment.

La importància del certificat digital en la gestió de les associacions
En aquesta formació us endinsareu en les funcionalitats i les diferents tipologies del certificat digital. A més, us explicarem, pas a pas, com obtenir-lo per tal de poder assolir l’autonomia necessària per a la realització de tràmits o procediments per via electrònica amb l’Administració Pública.

La comunicació com a eina de transformació social
En aquesta formació, organitzada conjuntament amb Lafede.cat, identificareu els elements clau per promoure una comunicació transformadora i per definir un Pla de Comunicació que tingui com a principal objectiu estratègic el seu impacte transformador per a la societat. 

Perspectiva de gènere i mesures d’igualtat per a associacions
En aquest curs descobrireu eines i estratègies per incorporar la perspectiva de gènere a la vostra associació, tant pel que fa al funcionament de la mateixa entitat com en els projectes i activitats que realitzeu.

Veniu, participeu, compartiu… la nova #TJFormació de tardor ja és aquí!
Inscriviu-vos!

Tota la informació i inscripcions les trobareu en aquest enllaç.


I com sempre, seguiu atentes a la nostra web tjussana.cat, a les nostres xarxes (Facebook, Twitter i Instagram) i al TJExpress, el butlletí electrònic del centre (subscriviu-vos-hi!) des d’on us anirem informant de totes les novetats que us puguin interessar.

Skip to content