Ruta per la Trinitat Nova amb el #GR_Associacions

 2016-05-12

Nou  #GR_Associacions, el projecte de rutes a peu per a conèixer associacions dels diferents barris de Barcelona, organitzat per Torre Jussana amb la col·laboració de les federacions, coordinadores i plataformes associatives de cada territori i obert a la participació de tota la ciutadania. Serà el proper dissabte 21 d’abril, al barri de la Trinitat Nova.

Consulteu tota la informació sobre la ruta i les entitats i projectes que es visitaran i accediu al formulari d’inscripció.

(Gratuïta. És imprescindible formalitzar la inscripció).

 

Quins projectes es visitaran a la Trinitat Nova?

En aquesta ocasió us proposem un #GR_associacions per un barri construït durant els anys cinquanta i que ha experimentat canvis importants en els darrers anys. El seu teixit associatiu i comunitari ha estat un dels motors d’aquesta evolució. En aquest #GR_Associacions coneixerem algunes de les entitats que actuen en aquest territori, com s’organitzen i quina és l’acció que realitzen en l’entorn.

El punt de trobada per començar la ruta serà l’Ateneu de 9 barris al carrer Port Lligat, 115, a les 10 h. Allà coneixerem el projecte de l’Ateneu, com està organitzat i quines propostes ofereix a la ciutadania de l’entorn. Des d’aquest punt ens desplaçarem fins al Club Petanca Trinitat Nova i seguirem la ruta per carrers del barri fins arribar a l’Associació de Comerç i Empreses de la Trinitat Nova. En ambdós casos s’exposarà la tasca que duen a terme. D’aquí ens dirigirem a la seu de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Trinitat Nova, una entitat clau en el teixit comunitari del territori. Seguirem la ruta, i ens dirigirem al carrer Aiguablava on coneixerem l’Associació Cultural Amics 9 Barris, l’associació Socio-Cultural Revive la Trini Nova i la Societat Ocellaire Trinitat Nova. Enfilant la recta final de la ruta ens dirigirem a la Casa de l’Aigua on realitzarem un petit pica-pica.

 

Rutes associatives de dissabte al matí

Amb el #GR_Associacions oferim la possibilitat de conèixer en primera persona i a peu de carrer l’activitat de les entitats de la ciutat. Cada mes proposem una ruta de dissabte al matí per un barri diferent de Barcelona per conèixer el funcionament, els projectes i les activitats de diferents organitzacions del territori.

Aquestes visites es complementen amb l’explicació per part de les mateixes associacions del paper transformador que l’associacionisme representa per al barri, i quin és l’impacte de les seves activitats.

És, doncs, un projecte interessant per a la ciutadania dels territoris on es realitzen els itineraris ja que permet a les persones que hi participen descobrir què els ofereixen les entitats que tenen més a prop. Però també pot resultar molt profitós per a persones ja associades o d’altres indrets de Barcelona, ja que els permet conèixer altres projectes associatius que es duen a terme a la ciutat. Per aquests motius, us convidem a participar-hi. Per a qualsevol dubte, poseu-vos en contacte amb Torre Jussana (932 564 118, tjussana@bcn.cat)

Ves al contingut