Pla Buits: 19 solars per a usos d’entitats de BCN

 1995-01-01

Des del passat 1 de novembre, i fins l’1 de febrer del 2013, les entitats de la ciutat poden presentar projectes al Pla BUITS (Buits Urbans amb Implicació Territorial i Social), una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona pensada per tal que un total de 19 solars de la ciutat, dos per districte, excepte Ciutat Vella amb un, acullin de manera temporal usos i activitats d’entitats sense ànim de lucre. Les bases i la convocatòria ja han estat publicades en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona.

El Pla BUITS preveu que les entitats proposin usos o activitats d’interès per a aquests solars de titularitat municipal, amb una gestió temporal d’un any (prorrogable fins a 3). Aquests espais han estat seleccionats tenint en compte les necessitats del territori i atenent a la manca de previsió de desenvolupament del seu ús definitiu, a causa de les seves característiques urbanístiques o pel context de crisi econòmica.

Les iniciatives seran avaluades i seleccionades per una Comissió d’Avaluació formada per representants d’entitats, una persona representant del Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, representants de la 1a i la 3a tinència d’alcaldia, un representant per a cadascun dels districtes i un/a representant de cadascun dels grups polítics municipals que no formen part del govern. Es valorarà especialment la implicació en l’entorn dels projectes, el fet que siguin autosuficients i sostenibles mediambientalment, que generin impacte i rendiment social i la seva creativitat, innovació i qualitat formal. Les iniciatives seleccionades es donaran a conèixer entre l’abril i el maig del 2013.

Tota la informació sobre el projecte, els diferents emplaçaments i el calendari d’execució està disponible a la web del projecte Pla Buits.

Ves al contingut