Participa de les Brigades de Solidaritat aquest estiu!

Associació Catalana per la Pau

Correu de contacte brigades@acpau.org

Fins el 19/04/2024

Des de l’Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO plantegem les Brigades de Solidaritat com un procés d’aprenentatge en la cultura de la solidaritat, per tal de proporcionar una visió més completa de la realitat que es viu en alguns dels països on treballem. L’objectiu final és que tothom que hi participi pugui entrar en contacte amb el dia a dia de la població local i que els conflictes deixin de ser percebuts com quelcom llunyà i aliè: un pas clau per ampliar l’abast de la sensibilització social i la pressió internacional en defensa dels drets humans i la pau.   

Quan i on: 

  • Aquestes Brigades tindran lloc durant 15 dies l’agost del 2024, les persones voluntàries tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà organitzacions defensores dels drets humans i la justícia global a països com Colòmbia, Palestina (a confirmar), Filipines, Guatemala o Brasil. 

Fases de la Brigada:  

  • La brigada consta, d’una banda, d’un procés formatiu sobre el context internacional i les principals vulneracions dels drets humans; i de l’altra, del desplaçament a diferents països i del coneixement directe d’aquests per boca de les comunitats i organitzacions locals que acullen els i les brigadistes. A la tornada, generem un espai de trobada de totes les participants per tal de fer balanç de les experiències viscudes i donar l’oportunitat de continuar construint xarxes de solidaritat relacionades amb les realitats viscudes a cada país. 

 Procés per participar: 

  1. Assistir a una sessió informativa. És obligatori assistir a una d’aquestes sessions per poder optar a una plaça. 
  2. Llegir, entendre i complir la normativa de participació
  3. Omplir el formulari habilitat (després d’assistir a la sessió informativa). 
  4. Un cop hagis seguit aquests passos i haguem rebut el formulari omplert correctament, ens posarem en contacte amb tu per trobar un dia i una hora per fer una entrevista personalitzada i conèixer-te millor. Si els teus valors i motivacions coincideixen amb els propòsits de les Brigades de Solidaritat, i viceversa, formaràs part de la Brigada que triïs. 

 Tens tota la informació sobre les sessions informatives i més a la nostra web: https://www.estiudesolidaritat.cat/participa/ 

 T’esperem! 

 

Skip to content