Mentors del Programa Vitamina

Fundació Carta de la Pau dirigida a l'ONU

Correu de contacte irodriguez@cartadelapau.org

Fins el 19/12/2022

QUÈ ÉS VITAMINA?

Vitamina neix com un programa de lideratge ètic i de transformació social per incidir directament en entorns marcats per l’exclusió social o en risc de ser-ho. Es tracta d’un programa formatiu i de seguiment individual i grupal de 4 anys de duració durant el qual joves d’entre 13 i 17 anys dissenyen, planifiquen, organitzen i implementen en grup un projecte de transformació social en el seu entorn. https://cartadelapau.org/vitamina-lideratge-etic-i-transformacio-social/

El Programa Vitamina culmina amb un acompanyament a través d’un projecte de Mentoria que ajuda a consolidar l’autonomia dels joves que han participat compromesament en el Programa. 

ELS MENTORS VITAMINA

El mentor/a del programa Vitamina és un/a acompanyant i orientador/a de processos vitals (a nivell vocacional, acadèmic, social i personal) d’un/a jove estudiant del 4t curs del programa. 

Es tracta d’un projecte de mentoria social i educativa que vol contribuir a la plena expansió dels joves de 4t any a través del modelatge d’un referent positiu que els orienti en diferents àmbits de la vida: personal, social, vocacional, laboral, etc.

Com a persona mentora, podràs motivar l’estudiant, donar-li confiança, fomentar la seva autonomia i acompanyar-lo en l’entrada a la vida adulta. La mentoria és un espai per compartir, parlar, connectar, orientar, profunditzar, reflexionar, aprendre, riure, explorar… És un espai on a través dels joves et podràs retrobar, redescobrir i inspirar. El programa de voluntariat inclou dues hores de sessió d’orientació cada quinze dies i també una formació prèvia i un seguiment mensual des de l’inici fins al final del programa (de gener a maig). I és també una oportunitat per a formar-te com a mentor d’acompanyament i orientació vital, ja que rebràs una formació específica i un diploma acreditatiu.

QUÈ BUSQUEM?

– Persones amb actitud oberta, capacitat comunicativa i sociabilitat
– Persones que visquin o puguin desplaçar-se a la zona de Santa Coloma de Gramanet
– Persones que vulguin formar-se com a mentors d’acompanyament i orientació vital
– Persones que vulguin ser un referent positiu d’un/a jove i ajudar-lo a treure el seu màxim potencial

QUÈ IMPLICA?

– 2 hores de mentoria quinzenal amb un/a jove vitamina de gener a maig
– Formació prèvia en mentoria vital (realitzada per experts en la temàtica)
– Reunions formatives de seguiment mensual
– Acreditació formativa del programa 

M’INTERESSA! Posa’t en contacte amb nosaltres escrivint un correu a irodriguez@cartadelapau.org abans del 19 de desembre.

QUI SOM?

Som la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU. La nostra missió és apoderar persones per pacificar entorns. Ho fem a través d’impulsar propostes de construcció de pau i convivència mitjançant:
– La reflexió i investigació
– La formació
– La sensibilització
– L’acció social transformadora en persones, col·lectius i territoris
– La facilitació de diàlegs, mediació i altres vies de resolució pacífica de conflictes.

Skip to content