OBERT EL TERMINI PER SOL·LICITAR UNA PARADETA PER SANT JORDI EN ESPAIS LLIURES DE LA CIUTAT

 2024-03-11

La presencialitat al carrer i la participació en esdeveniments són una part molt important a l’hora de donar visibilitat als valors i missió de les associacions. Ara que s’acosta la diada de Sant Jordi, un dels dies més emblemàtics de l’any a la ciutat de Barcelona i arreu de Catalunya, us volem explicar què cal tenir en compte i com s’ha de formalitzar la sol·licitud per muntar una paradeta en un espai públic el 23 d’abril.

ON S’HA DE SOL·LICITAR?

Cal demanar un permís d’ocupació de l’espai públic a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona – Parades de roses i llibres. És un tràmit totalment gratuït i segons la ubicació que desitgeu, haureu d’emplenar un formulari o un altre:

Si, en canvi, voleu muntar la paradeta en un espai lliure (que són aquells que estan disponibles per al públic general, ubicats fora dels espais representatius i dels espais reservats davant de comerços o establiments), haureu de fer aquest altre tràmit.

COM ES FA EL TRÀMIT?

La tramitació telemàtica us permetrà escollir, en temps real, la ubicació d’entre els emplaçaments disponibles i obtenir de manera immediata el permís d’ocupació per instal·lar-hi la paradeta. Els passos que heu de seguir per fer la sol·licitud són:

  1. Accediu al tràmit amb identificació o certificat digital vàlid (els certificats electrònics més habituals reconeguts pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya o l’idCAT Mòbil).
  2. Empleneu les dades personals.
  3. Seleccioneu la ubicació disponible.
  4. I al moment, rebreu la confirmació o denegació del permís.

Les sol·licituds han d’estar degudament emplenades amb totes les dades personals requerides (nom i cognoms, DNI/NIF, domicili, telèfon, correu electrònic de contacte, etc.).

Accedeix al tràmit amb identificació o certificat digital vàlid -> Emplena les dades personals -> Selecciona la ubicació disponible en temps real -> Rep al moment la confirmació o denegació del permís

QUI HO POT DEMANAR?

Pot sol·licitar la llicència qualsevol persona física o jurídica, major de 16 anys, de manera totalment telemàtica i dins els terminis establerts.

FINS QUAN ES POT DEMANAR EL PERMÍS?

Per situar-se als espais lliures de la ciutat, el termini de presentació finalitza a les 15.00 hores del 12 d’abril.

QUAN ES REBRÀ EL PERMÍS?

Abans de la diada de Sant Jordi en el correu electrònic facilitat. Heu de tenir en compte, que aquesta llicència haurà d’estar disponible a la paradeta.

INFORMACIÓ I RECURSOS ADDICIONALS

Us aconsellem la lectura de la Guia d’Assessorament sobre com fer els cobraments en línia (amb Bizzum, per exemple); de la Guia sobre l’organització d’esdeveniments en via pública per si heu de muntar alguna trobada més complexa, i de la Guia d’activitats participatives per a fires i mostres d’entitats, per a generar propostes d’activitats participatives alineades amb els discursos i valors de la vostra entitat.


Voleu estar al dia de totes les novetats del sector? Seguiu-nos a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram), subscriviu-vos al butlletí electrònic TJExpress o estigueu atentes a la nostra web.

Skip to content