Nova #TJFormació tardor 2019: inscripcions obertes

 2019-09-12

Un cop acabat l’estiu tornem a obrir les aules de formació per associacions de Torre Jussana. Entre els mesos d’octubre i desembre oferim a les entitats diferents propostes formatives gratuïtes i especialitzades. Formacions pensades per ajudar a les juntes directives, persones associades i equips tècnics a millorar els quatre àmbits clau per al bon funcionament d’una associació (la intenció, la participació, l’acció i la gestió).

Els cursos, tallers i xerrades que proposem permeten realitzar itineraris temàtics sobre qüestions importants d’aquests quatre àmbits com l’estratègia i l’acció, la gestió jurídica, fiscal i econòmica, o qüestions relacionades amb la participació i la comunicació.

Consulteu tots els cursos i accediu al formulari d’inscripció per a cadascun

 

Les principals novetats

En aquest nou trimestre estrenem algunes propostes formatives. Són les següents:

  • Taller Estils relacionals: millors relacions interpersonals = millors associacions: La sessió introdueix el coneixement dels estils relacionals com a metodologia per conèixer el nostre estil, conèixer als nostres interlocutors i adaptar la nostra comunicació a ells, per tal de relacionar-nos-hi millor. Comprendre quin és el nostre estil relacional, saber com ens comuniquem, i adaptar la nostra comunicació a l’estil de la persona a la que ens dirigim farà que puguem entendre millor i que la nostra comunicació arribi millor.

  • Taller "Et sents sol/a a la junta? Dinàmiques per cohesionar el teu equip": Formes part d'una junta directiva i a vegades tens sentiment de soledat? Aquest taller serà un espai de confiança i co-creació on podràs analitzar la situació, replantejar-la i adquirir eines per transformar-la a través de dinàmiques introspectives, creatives i lúdiques i envoltat/da de persones amb necessitats similars.

  • Taller  "Milloreu l'associació a través de la gestió del coneixement!": En aquesta xerrada es realitzarà una aproximació a la gestió del coneixement a les entitats, valorant-ne la seva importància i els beneficis que pot aportar. Es proposaran exercicis pràctics per aprendre senzilles tècniques útils per gestionar el coneixement de l'associació.

 

Acostem la formació a les associacions

Durant aquest trimestre també reforçarem l’aposta del centre per acostar l’oferta formativa de TJ als diferents barris i districtes, realitzant formacions en diferents espais associatius de la ciutat. Com sempre, els cursos i tallers que es realitzin fora de TJ també estaran oberts a totes les entitats barcelonines.

Aquesta tardor serem a l’espai Calàbria 66, on realitzarem el curs “Comunicació I: La comunicació d’una associació. A l’Espai Albert Musons de Gràcia, durem a terme la formació de «Les obligacions fiscals de les associacions». En col·laboració amb la Societat Cultural i Esportiva La Lira realitzarem a la seva seu la formació “Participació I: Com aconseguir la participació de les persones associades?”. I al Casal de Barri del Poble Nou coneixerem com “Organitzar esdeveniments amb visió comunitària”.

D’altra banda, també recordem que oferim formació a mida per federacions, coordinadores i taules sectorials que vulguin oferir formacions concretes per a les seves entitats. Per sol·licitar el servei només cal que contacteu amb l’Àrea de Formació del centre (932 564 118, tjformacio@bcn.cat).

 

Altres cursos destacats

Una de les formacions habituals del nostre catàleg es la xerrada “Quines responsabilitats tenim com a membres de la Junta directiva?” una xerrada informativa que posa en coneixement totes les obligacions judiques que la junta directiva ha de vetllar per complir.

Atenent a les demandes de diverses entitats tornem a fer la formació «Tot el que cal saber sobre la Declaració d’Utilitat Publica», en la quel podreu conèixer els requisits i procediments per formalitzar aquesta sol·licitud.

Aquesta tardor recuperem formacions estratègiques per millorar el funcionament associatiu. Pel que fa a l’àmbit econòmic i fiscal proposem un curs bàsic sobre «Comptabilitat I», i per encarar amb garanties qualsevol convocatòria de subvencions i diversificar la tresoreria de l’associació podeu participar en la formació sobre «Com aconseguir fonts per els projectes de l’associació?»

Per passar a l’acció amb bon peu també oferim un nou curs de disseny de projectes, amb teoria i pràctica per conèixer la metodologia adequada no només per dissenyar sinó, també, per avaluar un projecte.

Les formacions de Torre Jussana no obliden la importància de una bona participació interna i una governança eficient. Per això, juntament amb les novetats del trimestre, recuperem el curs de Participació I, un taller que ens donara pistes de com implicar a les persones properes de l’entitat.

I en el bloc de comunicació d'aquest trimestre trobem el curs de comunicació I, on podreu conèixer i renovar els conceptes més importants per fer una comunicació eficient. I posant la vista en el final d’any i per tal d'elaborar unes memòries que causin impacte, programem el taller «Les memòries: eina bàsica per la comunicació i la transparència».

 

En què us podem ajudar des de TJ?

Si teniu qualsevol dubte, demanda o voleu que assessorem la formació de la vostra associació, poseu-vos en contacte amb Torre Jussana a través del tel. 932 564 118 o per correu electrònic a tjformacio@bcn.cat.

També us recordem que teniu a la vostra disposició el servei d’assessoraments i acompanyaments per tal de complementar les formacions que realitzeu. Només cal que demaneu l’assessorament que us interessi a tjussana@bcn.cat o per telèfon (932 564 118).

Ves al contingut