Les Guies d’Assessorament de TJ: 7 recursos útils per al bon funcionament de les associacions

 2016-12-15

Una de les línies d’acció de Torre Jussana és generar eines útils per a les associacions de la ciutat per tal d’ajudar-les a treballar i a desenvolupar els quatre àmbits que considerem clau per al bon funcionament de qualsevol associació: la intenció (missió, visió i valors), la participació, l’acció i la gestió.

Un d’aquests recursos són les “Guies d’Assessorament”, una col·lecció de publicacions periòdiques en format digital (PDF) pensades per oferir a les associacions informació breu i concisa que els resulti útil per al desenvolupament de qüestions importants del seu dia a dia.

Fins al moment n’hem publicat set. En aquesta notícia us recordem quines són i us les  enllacem per tal que pugueu consultar-les i descarregar-les:

Núm. 1 – Les claus del bon funcionament de les associacions

En la primera Guia d’Assessorament exposem els quatre àmbits que des de Torre Jussana considerem que cal treballar per tal d’aconseguir un funcionament associatiu òptim i tot el que cal tenir present per desenvolupar-los.

 

Núm. 2 – Què cal saber per formar part de la junta directiva?

Quines funcions té una junta directiva? Com funciona? Qui en pot formar part? Quines obligacions tenen els seus membres? En aquesta Guia exposem què diu la normativa vigent sobre el funcionament de la junta directiva d’una associació i donem algunes recomanacions per aconseguir un bon funcionament d’aquest òrgan directiu.    

 

Núm. 3 – Idees per fer assemblees més participatives, àgils i efectives

L’assemblea general és l’òrgan sobirà de qualsevol associació. En aquesta Guia d’Assessorament recopilem idees, propostes i consells per fer més efectius, àgils i participatius aquests importants espais de participació i decisió.

 

Núm. 4 – La memòria anual

La memòria anual és una molt bona oportunitat per donar veu i implicar a la base social de l’entitat, rendir comptes i comunicar. En aquest número hi trobareu indicacions, propostes i recomanacions per fer una bona memòria anual, així com per treure el màxim partit del seu procés d’elaboració.

 

Núm. 5 – El pla d'associació

Voleu engegar un projecte associatiu o ja esteu desenvolupant-lo? El Pla d’Associació us serà una eina molt útil en aquesta fase inicial ja que us permetrà planificar tot allò que cal tenir en compte i analitzar-ne la seva viabilitat. Conegueu com desenvolupar-lo amb aquesta Guia d’Assessorament.

 

Núm. 6 – Organització d'esdeveniments i normatives que cal tenir en compte

L’espai públic és un dels escenaris principals de les activitats de moltes associacions. En aquesta guia exposem el procés que cal seguir per dissenyar i planificar un esdeveniment, així com tot el que cal tenir en compte per organitzar un acte a l’espai públic de Barcelona.

 

Núm. 7 – Com redactar els estatuts d'una associació?

Els estatuts són el document que regula l’organització i el funcionament intern de qualsevol associació. En aquesta guia us oferim diverses informacions i reflexions que us poden ser útils a l’hora de treballar-los.

 

Tenim més guies d’assessorament en cartera per als propers mesos. En la propera exposarem com elaborar el Pla de Comunicació de l’entitat. Estigueu atents a la pàgina web del centre o subscriviu-vos al TJExpress, el butlletí electrònic de TJ.   

Ves al contingut