Ja podeu consultar les matrius de dades de les enquestes realitzades per TJ de l’impacte de la Covid-19 en les entitats!
2022-03-16
Després d’un període d’homogeneïtzació i validació el Departament d’Estudis d’Opinió de l’Oficina Municipal de Dades (Ajuntament de Barcelona) ha publicat les matrius dels estudis realitzats per l’àrea de Coneixement de Torre Jussana sobre l’impacte que va tenir la Covid-19 en el teixit associatiu de la ciutat en 2020. D’aquesta manera les dades estan a disposició i poden ser explotades per tots aquells agents de recerca, entitats i institucions que hi tinguin interès. Acomplint així un dels objectius de Torre Jussana el de crear i promoure el coneixement sobre el sector associatiu de la ciutat de Barcelona.
Les dues enquestes es van fer en diferents períodes: la primera, es va dur a terme l’abril de 2020 (es van publicar els resultats el maig de 2020) i la segona, que es va dur a terme al novembre i se’n van publicar els resultats el març de 2021. Amb un total de 813 respostes a l’enquesta de la primera onada i 394 a la segona, ambdues edicions van aportar informació molt valuosa sobre quin va ser l’impacte de la Covid-19 en les entitats: en el seu funcionament, en les seves activitats, la necessitat de digitalització, en l’economia i en quines eren les necessitats i reptes de cara al futur. Arrel d’aquests dos estudis, des de Torre Jussana s’han modificat i ampliat alguns serveis i accions per tal de donar resposta a les necessitats de les associacions de la ciutat.
En el Registre d’Enquestes i Estudis d’Opinió hi trobareu publicades les matrius, en format CSV, de manera anonimitzada, així com els qüestionaris, els informes de resultats i les corresponents fitxes tècniques. Us podeu descarregar la informació de la primera enquesta en aquest enllaç i la de la segona en aquest altre.
D’altra banda, des de l’àrea de Coneixement de Torre Jussana també s’ha participat en el procés, promogut pel Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat de Catalunya, de recollida de propostes per incorporar el fet associatiu en les seves enquestes i estudis i, d’aquesta manera, poder comptar amb més informació i més actualitzada sobre la participació i la implicació de les persones en el teixit associatiu.