Finançament: recopilem opcions i recursos

 2020-06-11

Una de les conclusions de la primera onada de resultats de l’enquesta de TJ sobre l’impacte de la crisi COVID19 en les entitats de Barcelona és que el finançament és una de les preocupacions del sector. 

A Torre Jussana volem centrar-nos en oferir informació i recursos que donin resposta a les necessitats i les preocupacions de les entitats. Per aquest motiu, us oferim un recull de convocatòries vigents de finançament a les quals podeu optar per tal de poder seguir realitzant projectes i activitats. .

Abans, però, recordem que a la pàgina d'ajuts, subvencions i premis de la web de TJ hi publiquem convocatòries vigents de finançament i que a través del butlletí TJExpress cada 15 dies hi enllacem les més destacades (enllaç de subscripció). En aquesta notícia us recollim diverses convocatòries que us poden resultar interessants:

Subvencions 2020 per a pal·liar els efectes de la crisi sanitària COVID-19 en els projectes del sector cultural de Barcelona

Convoca: Ajuntament de Barcelona

Projectes culturals de la ciutat de l’any 2020 afectats per la situació de la crisi sanitària generada pel Covid-19, així com els projectes nous derivats d’aquestes afectacions, a partir de l’entrada en vigor de les primeres mesures de seguretat adoptades per les autoritats públiques i fins a 31 de desembre de 2020. S’entendrà per a projectes culturals afectats tots aquells projectes que hagin hagut decancel·lar totalment o parcial la seva activitat o que aquesta hagi estat reprogramada o reformulada o aquells nous projectes que neixin derivats d’aquestes afectacions.

Termini de sol·licitud: Fins el 6 de juliol del 2020

Correu electrònic de contacte per a dubtes: subvencioextraordinariaicub@bcn.cat​

 

Ajuts “Impulsem el que fas 2020”

Convoca: Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa

Ajuts per a projectes que activin l’economia als barris. Es busquen projectes arrelats al territori que fomentin l'emprenedoria i l'empresa, la innovació socioeconòmica, l'ocupació, la innovació social i digital, el turisme responsable i els models agroalimentaris sostenibles i el consum responsable.

Termini de presentació de projectes: 2/7/2020

 

Subvencions "Enfortim l’economia Social i Solidària"

Convoca: Ajuntament de Barcelona

Ajuts per a projectes que fomentin activitats d’interès públic o social, amb la finalitat de crear noves cooperatives o bé transformar empreses existents en cooperatives i consolidar el creixement empresarial de les iniciatives d’economia social i solidària, promovent els projectes d’intercooperació i acompanyant-ne l’escalabilitat. Es prioritzarà la creació, consolidació i intercooperació

Termini de presentació de projectes: 2/7/2020

 

Convocatòria d'ajuts per a projectes d'innovació urbana

Convoca: Fundació Bithabitat i Ajuntament de Barcelona

Ajuts  per donar suport financer i tècnic a la implementació de projectes que donin resposta als reptes urbans en els següents 2 àmbits 

  • La millora de la sostenibilitat i la resiliència urbana
  • L’impuls de l’economia local

Els projectes han de tenir un impacte real, a curt termini, sobre la qualitat de vida de les persones.

Ajuts econòmics equivalents al 80% del cost total del projecte, amb un pressupost màxim per projecte de 100.000 euros en un màxim d’execució de 12 mesos.

Termini de presentació de projectes: 11/7/2020

 

Subvencions 2020 per a pal·liar els efectes de la crisi sanitària COVID-19 als projectes del sector cultural de ​la ciutat de Barcelona

Convoca: Ajuntament de Barcelona

Subvencions per a aquells projectes culturals de la ciutat de l’any 2020 afectats per la situació de la crisi sanitària generada pel Covid-19, així com els projectes nous derivats d’aquestes afectacions, a partir de l’entrada en vigor de les primeres mesures de seguretat adoptades per les autoritats públiques i fins a 31 de desembre de 2020. S’entendrà per a projectes culturals afectats tots aquells projectes que hagin hagut decancel·lar totalment o parcial la seva activitat o que aquesta hagi estat reprogramada o reformulada o aquells nous projectes que neixin derivats d’aquestes afectacions.​

Termini de presentació: del 15/6/2020 al 6/7/2020.

 

Subvencions per a projectes i activitats a entitats de l'àmbit de polítiques socials (convocatòria ordinària) 

Convoca: Generalitat de Catalunya-Departament de Treball, Afers Socials i Família

Projectes i activitats de l'àmbit d'afers socials, inclusió social, famílies, violència masclista, persones grans, joventut, infància, associacionisme, voluntariat, acció comunitària i atenció a la comunitat gitana, igualtat, migracions i ciutadania, i de programes de manteniment de serveis i establiments de serveis socials que defineix l'actual Cartera de serveis socials a Catalunya, en els àmbits competencials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. 

Termini de presentació: 17/6/2020

 

Subvencions per a commemoracions d'esdeveniments i per activitats excepcionals d'entitats 2020

Convoca: Diputació de Barcelona

Projectes i activitats objecte de la subvenció:

  • Commemoracions d’esdeveniments a partir de 10 anys i múltiples de 5, tots ells amb repercussió local a la demarcació de Barcelona.
  • Commemoracions d’esdeveniments de 25, 50, 75, 100 anys, etc., és a dir commemoracions múltiples de 25 anys, tots ells amb repercussió local a la demarcació de Barcelona.
  • Els esdeveniments i les personalitats que siguin objecte de commemoració aprovades per part de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2020.
  • Activitats excepcionals i/o singulars relacionades amb l’organització de congressos, simposis, jornades, cimeres, totes elles d’àmbit internacional i de repercussió local a la demarcació de Barcelona.
  • Activitats excepcionals i/o singulars relatives a matèries transversals de repercussió local a la demarcació de Barcelona.

Termini de presentació: 18/6/2020

 

Altres recursos útils sobre finançament:

 

Ves al contingut