Entitats, voleu muntar una paradeta per Sant Jordi?

 2023-03-09

La presencialitat al carrer i la participació en esdeveniments són una part molt important de l’acció d’una associació a l’hora de donar visibilitat a la feina que es fa. Ara que s’acosta la diada de Sant Jordi, us volem explicar què cal tenir en compte i com s’ha de formalitzar la sol·licitud per col·locar la paradeta en un espai públic el 23 d’abril.

On s’ha de sol·licitar?

Cal demanar un permís d’ocupació de l’espai públic a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona – Parades de roses i llibres. És un tràmit totalment gratuït i segons la ubicació que desitgeu, haureu d’emplenar un formulari o un altre:

  • Si esteu pensant en vendre roses i llibres davant del vostre local o la vostra seu, haureu de realitzar el següent tràmit.
  • Si, en canvi, voleu muntar la paradeta en un espai lliure (que són aquells que estan disponibles per al públic general, ubicats fora dels espais representatius i dels espais reservats davant de comerços o establiments), haureu de realitzar aquest altre tràmit.

COM ES FA EL TRÀMIT?

La tramitació telemàtica us permetrà escollir, en temps real, la ubicació d’entre els emplaçaments disponibles i obtenir de manera immediata el permís d’ocupació per instal·lar-hi la paradeta. Els passos que heu de seguir per realitzar la sol·licitud són:

  1. Accediu al tràmit amb identificació o certificat digital vàlid (els certificats electrònics més habituals reconeguts pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya o l’idCAT Mòbil).
  2. Empleneu les dades personals.
  3. Seleccioneu la ubicació disponible.
  4. I al moment, rebreu la confirmació o denegació del permís.

Les sol·licituds han d’estar degudament emplenades amb totes les dades personals requerides (nom i cognoms, DNI/NIF, domicili, telèfon, correu electrònic de contacte, etc.).

Qui ho pot demanar?

Pot sol·licitar la llicència qualsevol persona física o jurídica, major de 16 anys, de manera totalment telemàtica i dins els terminis establerts.

Fins quan es pot demanar el permís?

Per situar-se als espais lliures de la ciutat, el termini de presentació és de les 15:00 h del 13 de març fins a les 15:00 h del 14 d’abril.

Quan es rebrà el permís?

Abans de la diada de Sant Jordi en el correu electrònic facilitat. Heu de tenir en compte, que aquesta llicència haurà d’estar disponible a la paradeta.

INFORMACIÓ I RECURSOS AdDICIONALS:

Us aconsellem la lectura de la Guia d’Assessorament sobre com fer els cobraments en línea (amb Bizzum, per exemple), i de la Guia sobre l’organització d’esdeveniments en via pública per si heu de muntar alguna trobada més complexe.


Voleu estar al dia de totes les novetats del sector? Seguiu-nos a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram), subscriviu-vos al butlletí electrònic TJExpress o estigueu atentes a la nostra web.

Skip to content