Barcelona, Capital Europea del Voluntariat 2014

 1995-01-01

L’anunci es va fer durant un acte celebrat al Parlament Europeu a Brussel·les, amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat. Barcelona ha superat a les ciutats de Rennes (França), Laval (França) i Guimaraes (Portugal). És un molt bon reconeixement a totes les persones que dediquen el seu temps lliure a millorar la ciutat a través d’associacions i d’altres organitzacions no lucratives. Aquesta designació no hagués estat possible sense l’alta capacitat de la ciutadania barcelonina per fer voluntariat de tot tipus amb l’objectiu de millorar el seu entorn

L’objectiu de la capitalitat, una iniciativa del Centre Europeu del Voluntariat que enguany s’ha convocat per primera vegada, és promoure el voluntariat en l’àmbit local a través del reconeixement a aquells municipis que donen suport i mantenen una estreta col·laboració amb entitats i organitzacions de persones voluntàries. La proposta posa especial èmfasi en la capacitat demostrada a l’hora de promoure i facilitar la mobilitat de persones voluntàries entre països.

La candidatura de Barcelona ha estat promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Federació de Voluntaris de La Caixa, i ha comptat amb el suport del Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) i d’altres entitats.

Ves al contingut