Agenda de propostes d’interès associatiu per al mes de novembre

 2015-11-03

Aquest mes de novembre encetem un nou contingut periòdic en la secció “Estigues al dia” del web de Torre Jussana: l’agenda de propostes d’interès associatiu. Mensualment hi destacarem cinc actes d’especial rellevància en els que les associacions de la ciutat en seran protagonistes o que considerem d’especial interès per a elles. Comencem!

 

Mostra d'Entitats de La Sagrera

El dissabte 7 de Novembre se celebrarà la 13a Mostra d'Entitats de la Sagrera, organitzada per la Comissió de Festes de la Sagrera en el marc de la Festa Major d’un dels barris més singulars del Districte de Sant Andreu. Des de Torre Jussana ja vam tenir l’oportunitat de conèixer algunes d’aquestes entitats en el GR realitzat el 18 d’abril.  En els estands de les entitats s’hi efectuaran diversos tallers i activitats per a totes les edats.  La Mostra es durà a terme a la Plaça dels Jardins d’Elx, de 10 h a 14 h.

 

Mostra i Cerca Entitats a La Verneda

Seguint amb les Festes Majors dels Barris de Barcelona, des de VERN – Coordinadora d’Entitats de la Verneda – Sant Martí, en el marc de la Festa Major de Sant Martí de Provençals-La Verneda, s’organitzen dues activitats per a mostrar la riquesa associativa del barri. El diumenge 8 de novembre, a partir de les 11 h, la Rambla Guipúscoa, entre els carrers Treball i Cantàbria, acollirà la Mostra d’Entitats on les associacions del barri donaran a conèixer els seus projectes i activitats. La segona de les activitats és el Cerca Entitats, un recorregut festiu pel barri per conèixer les associacions i les seves seus. Es durà a terme el 14 de novembre a les 21 h, i s’iniciarà a la Gàbia del Parc de Sant Martí per finalitzar posteriorment al concert Sant Martí Balla (Rbla. Guipúscoa amb carrer Espronceda) .

 

I al Clot-Camp de l'Arpa les entitats també de Mostra

Però la Festa Major de la Verneda no és l’única que es realitza al Districte de Sant Martí aquest mes de novembre. El barri veí del Clot-Camp de l’Arpa també estarà de festa major aquest mes i les seves associacions en seran protagonistes especials de la mà de la Federació d’Entitats del Clot – Camp de l’Arpa, l’entitat organitzadora de les Festes. El 13 de novembre també s’hi durà a terme un Cerca Entitats per recórrer les seus de bona part de les associacions del barri amb un ambient molt lúdic. Començarà al carrer Provença amb carrer Rogent a les 20 h i finalitzarà a l’esplanada del Centre Cultural La Farinera del Clot cap les 2 h. La segona activitat és la XXV Fira Boja, una exposició d’entitats i col·lectius del barri, que se celebrarà el dia 22 de novembre al Parc del Clot de 10 h a 14 h. Consulteu el programa de la Festa Major en el següent enllaç.

 

#GR_Associacions: Tornen les rutes associatives de Barcelona

Per tancar els actes de de la Festa Major del Clot – Camp de l’Arpa, el 28 de novembre es realitzarà un nou #GR_Associacions, el projecte de rutes a peu per conèixer associacions dels diferents barris de Barcelona, la seva acció i el seu funcionament que promou Torre Jussana i que, en aquest cas, està organitzat conjuntament amb la Federació d’Entitats del Clot – Camp de l’Arpa. Aquest  és el darrer GR d’enguany i ens permetrà conèixer de primera mà i de manera pausada la riquesa associativa del barri acompanyats dels seus protagonistes (Consulteu la les associacions que es visitaran en el següent enllaç).  S’iniciarà a les 11 h. a la seu del Foment Martinenc (Carrer de Provença, 591) i finalitzarà a les 14 h. al Centre Cultural La Farinera del Clot (Gran Via de les Corts Catalanes, 837) després de conèixer 6 projectes associatius. Més info i formulari d’inscripció.

 

Que no se us escapi res sobre la Llei de Voluntariat i Foment de l'Associacionisme

La darrera proposta que us fem és la Xerrada “Llei de Voluntariat i Foment de l’Associacionisme: tot el que cal saber” que organitza Torre Jussana arran de l’aprovació el passat 30 de juliol de la Llei del Voluntariat i i del Foment de l’Associacionisme per part del Parlament de Catalunya. Es realitzarà el proper 23 de novembre, de 18 h a 20 h, i pretén abordar les principals novetats que representa la llei, quins deures hauran d’acomplir les associacions i com poden fer-ho, a més de procurar resoldre els dubtes de les persones assistents. Inscripcions obertes fins el 15 de novembre a través d’aquest enllaç.

Skip to content