PARLEM DE LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL (IA) EN LA GESTIÓ ASSOCIATIVA, CONSELLS I BONES PRÀCTIQUES

 2024-07-29

Us vau perdre la jornada formativa d’estiu de Torre Jussana? No patiu, n’hem fet un resum que inclou alguns consells molt útils per a la vostra entitat!

El passat dimecres 10 de juliol, es va celebrar la jornada “Introducció a la Intel·ligència Artificial en la Gestió Associativa” a l’Espai Línia. L’acte va ser organitzat per Torre Jussana amb la col·laboració de m4social. Ens van acompanyar els ponents Maite López Sánchez; de la Universitat de Barcelona, Pedro Álvarez; de l’associació SinergiaTIC i Carlos Guadián; analista i consultor d’estratègies digitals, que ens van aportar coneixement a partir de la seva experiència de la Intel·ligència Artificial i la realitat de les entitats no lucratives. A continuació fem un breu resum d’allò que va sorgir durant la jornada.

Us imagineu presentar una proposta de projecte feta amb Intel·ligència Artificial?

Començem pel final de la jornada, Carlos Guadián va donar moltes idees d’usos que se li poden donar les entitats a la Intel·ligència Artificial (IA) generativa, a través de programes com l’OpenAI o el ChatGPT. Alguns usos poden ser: generar un resum d’una convocatòria de subvencions, dissenyar elements comunicatius (un cartell per una activitat concreta, recursos per a les vostres xarxes socials…), plantejar propostes de projectes, entre d’altres.

També va parlar dels prompts: les instruccions, preguntes o textos que s’utilitzen per a interactuar amb els sistemes d’intel·ligència Artificial perquè realitzi una tasca concreta, i va oferir una guia sobre la creació de prompts efectius, clars i concisos. Comentava que per generar contingut, hem de tenir clar l’objectiu del missatge, l’audiència, el to i el format.

“Vull que la IA em faci la bugada i em renti els plats perquè jo pugui fer art i escriure, no que la IA faci el meu art i escrigui perquè jo pugui fer la bugada i rentar els plats.” – Joanna Maciejewska.

Pedro Álvarez apuntava aquesta cita per recordar que la Intel·ligència Artificial és una eina que us pot servir per potenciar o afegir valor a la vostra tasca, però sempre haureu de tenir la visió estratègica per saber quines tasques us representen fer la bugada o rentar els plats

Per altra banda, en Pedro també ressaltava la importància de les dades com a element fonamental per a un bon funcionament de la Intel·ligència Artificial, les entitats sense ànim de lucre són un sector amb poca representativitat a internet i a les dades digitalitzades, per aquest motiu és important recollir i governar les dades que involucren a la vostra entitat.

Atenció, que la IA també s’equivoca!

En últim lloc, però no menys important, acabem amb un missatge de la Maite López, que durant la seva ponència ens va parlar dels reptes ètics associats a l’ús de la IA i de la importància de garantir la transparència i la supervisió humana en aquests sistemes. Tot allò que creem amb Intel·ligència Artificial pot contenir errors, és per això que ens hem de llegir amb atenció qualsevol text i valorar-ne la qualitat del contingut.


Voleu estar al dia de totes les novetats del sector? Seguiu-nos a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram), subscriviu-vos al butlletí electrònic TJExpress o estigueu atentes a la nostra web.

Ves al contingut