Ja podeu consultar la Memòria 2022 de Torre Jussana!

 2023-04-12

Voleu conèixer tota la feina que ha impulsat Torre Jussana durant el 2022, quins projectes hem gestionat i les fites que hem assolit? En aquesta pàgina tindreu accés a tota la documentació referent al funcionament i la gestió del centre, i que us resumim a continuació.

Les nostres principals fites

L’Associa’t creix

El projecte impulsat per la Direcció de Serveis d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona, en coordinació amb Torre Jussana, va comptar aquest 2022 amb un nou aliat per a difondre, promocionar i reconèixer el paper rellevant que té l’associacionisme a la ciutat.

Ens referim al llançament del Quèdequè, l’agenda web de les associacions i col·lectius sense ànim de lucre de Barcelona, encarregada de donar visibilitat a les activitats que es realitzen durant tot l’any.

Actualment, ja hi ha més de 400 entitats registrades que publiquen de forma gratuïta totes les seves activitats. I el que és més important, més de 3.000 persones visualitzen cada setmana les propostes associatives que s’hi publiquen. Aquest projecte ens va portar a ser finalistes als “Premis de comunicació Local 2022“. 

A més, des de Torre Jussana es va assumir aquest 2022 la coordinació de la Festa de l’Associa’t, l’altre eix sobre el qual s’articula el projecte. Un esdeveniment de caràcter únic i concentrat on la diversitat de les organitzacions de la ciutat mostren les seves activitats i la seva tasca diària en un dels moments més àlgids i emblemàtics de la ciutat, les festes de la Mercè.

Més presència en el territori

Amb la voluntat d’obtenir més coneixement i una major capacitat d’intervenció en els Districtes, tant en l’àmbit municipal com associatiu, l’any 2022 es va reforçar el procés de major presencialitat al territori. Es va establir un referent de Torre Jussana a cada districte en coordinació amb els diversos agents socials i amb el suport de l’equip tècnic dels Serveis d’Acció Comunitària.

Publicació de la nova web i de l’obertura del canal d’Instagram

També va ser l’any de l’estrena de la nova web de Torre Jussana, l’eina virtual de treball que ens ha permès arribar a més entitats i posar a l’abast, cada dia de l’any, els diferents recursos existents per la millora del moviment associatiu. A més, també es va fer el llançament del nou canal d’Instagram, un perfil social que ens ha permès compartir coneixements i sentir la vostra veu molt més a prop nostre.

Ampliació de suport als tràmits digitals

Des d’octubre de l’any passat, s’han ampliat les hores d’atenció als tràmits digitals per donar resposta a situacions de bretxa digital i facilitar les relacions entre entitats i l’administració. Això ens ha permès establir xarxes amb altres dispositius associatius i municipals amb la finalitat d’arribar a un major nombre de col·lectius i aportar les millors solucions a les demandes que arriben.

Dinamització i cessió d’espais

L’equipament ofereix diferents espais idonis a les organitzacions que volen fer les seves activitats. L’augment d’ocupació durant el 2022 demostra el seu alt valor i la necessitat existent de disposar d’espais de referència a la ciutat, tant interior com exteriors, i gratuïts per a les entitats de Barcelona, en l’horari d’obertura del nostre centre.

Aprovació del nou Consell de Centre

Finalment, volem destacar la renovació d’una part del Consell de Centre, que continua sent un dels reptes importants de l’equipament, ja que suposa incorporar noves mirades que ajuden a definir estratègies de millora i suport pel sector associatiu de la ciutat.

    Fent memòria

    Totes les nostres dades, en format visual i resumides, les podreu consultar i descarregar seguint aquest enllaç


    Voleu estar al dia de totes les novetats del sector? Seguiu-nos a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram), subscriviu-vos al butlletí electrònic TJExpress o estigueu atentes a la nostra web.

    Skip to content