AFA i AMPA: la força transformadora és a la suma d’esforços

 2022-07-18

Enfortiment associatiu” és un projecte promogut per Pla de Barris, amb l’aliança de Torre Jussana, que té com a finalitat donar suport a l’activitat impulsada per les entitats, grups i col·lectius que tenen una vocació de transformació social i que promouen la vida associativa i comunitària dels barris. Dins d’aquest marc, es va rebre la demanda de crear un programa d’acompanyament i suport cap a les AFA i AMPA del barri de La Prosperitat.

Era el mes de gener del 2022 quan es va convocar a totes les entitats – AMPA Víctor Català; AFA Santiago Rusiñol; AMPA Valldaura; AMPA Sant Lluís; AFA Mercè Rodoreda; AFA Institut Nou Barris; AFA Institut Flos i Calcat; AMPA Tibidabo- amb l’objectiu de fer una primera diagnosi de les seves necessitats i plantejar una proposta de treball per a cadascuna d’elles.

Quins objectius es van plantejar després d’aquesta primera trobada?

Va ser durant l’exposició de les necessitats particulars de cada entitat quan es va detectar una sèrie de problemàtiques i aspectes a millorar de forma compartida. Se’ls  va proposar una metodologia de treball conjunta. Es va elaborar un programa de 5 sessions sota el fil conductor de la participació i es van facilitar eines, recursos i estratègies per a millorar el funcionament intern de les AFA i donar força al seu rol com a interlocutors entre les escoles i les famílies.

A més a més, se’ls va convidar a participar en una formació sobre Protecció de Dades, que es va celebrar el 10 de maig en una de les escoles. Aquesta formació es va incloure en el programa trimestral de Torre Jussana, apropant i obrint l’acció formativa a altres entitats del barri i ciutat.
 
Fruit d’aquest intercanvi d’experiències i inquietuds, es van anar construint forts vincles entre les diferents organitzacions, que han acabat en la creació d’una xarxa d’AFA del barri on, encara ara, es donen suport en la gestió de l’entitat i en les seves reivindicacions al barri. 

I ara, què?

La feina continuarà. Es preveu realitzar una sessió de seguiment d’aquí 6 mesos per valorar i compartir com estan avançant les AFA i AMPA en les accions definides en la darrera sessió. I fer el seguiment de com, les associacions, estan treballant individualment el seu full de ruta amb propòsits i accions concretes.

Des de Pla de Barris i Torre Jussana tenim clar que només amb el diàleg i el coneixement compartit, entre tots els agents, serem capaços de trobar propostes de valor, vincles i solucions transformadores per a unes mateixes necessitats. Perquè unides, sempre serem molt més fortes.


I com sempre, seguiu atentes a la nostra web tjussana.cat, a les nostres xarxes (Facebook, Twitter i Instagram) i al TJExpress, el butlletí electrònic del centre (subscriviu-vos-hi!) des d’on us anirem informant de totes les novetats que us puguin interessar.

Ves al contingut