El passat, present i futur de la Xarxa d’Espais Comunitaris, una publicació facilitada per Torre Jussana.

 2022-03-30

Torre Jussana ha facilitat la publicació de “Xarxa d’Espais Comunitaris: una mirada a les pràctiques en gestió comunitària”, dins de la col·lecció Dossiers Barcelona Associacions. La Xarxa d’Espais Comunitaris (XEC) és una xarxa que agrupa als diversos espais i projectes (majoritàriament de la ciutat de Barcelona) gestionats de forma comunitària, que treballen des de la proximitat per millorar el benestar de les persones, posant al centre de la seva acció els valors i visió de l’economia social i solidària.

En aquest document la XEC ha recollit la seva trajectòria, des dels seus inicis fins a l’actualitat, i ha sistematitzant el seu procés de constitució i els projectes desenvolupats on destaquen la conceptualització de la Gestió Comunitària i també el Balanç Comunitari (sistema d’indicadors per avaluar i millorar els projectes comunitaris).

La publicació té un valor històric (pel recull del procés de creació) i un valor de futur (visibilitzant experiències i difonent aprenentatges col·lectius). És un document molt útil per a les entitats que duen a terme la seva activitat amb una mirada comunitària i també per a aquelles iniciatives que vulguin iniciar un treball en xarxa amb altres entitats. (Trobareu el document, així com altres publicacions de Torre Jussana, en el següent enllaç).

Aquest llibre fou presentat el passat 26 de març, en el marc de la jornada LaCulturaCOM celebrada a l’Ateneu 9 Barris. A la trobada hi van ser presents, i van exposar les seves experiències, diverses de les iniciatives que componen la xarxa de Barcelona i d’altres territoris de l’Estat. Durant la jornada també es van desenvolupar diverses activitats culturals i artístiques.

Des de Torre Jussana, oferim la facilitació en la publicació de continguts d’importància pel sector. Compartir el coneixement del sector i pel sector és una de les missions que tenim, ajudant així a enfortir el teixit associatiu de Barcelona.

Entitats, podeu consultar tots els serveis que us oferim a tjussana.cat. Us continuarem informant d’aquest i d’altres temes del vostre interès a través de les nostres xarxes i del TJExpress, el butlletí electrònic del centre (subscriviu-vos-hi!).

Ves al contingut