“Memòries del confinament”: un espai online per compartir com viu cadascú aquests dies

 2020-04-30

Durant aquest confinament la plataforma online decidim.barcelona posa a disposició de tota la ciutadania diferents propostes de participació virtual. 

Un d'ells és l'espai "Memòries del confinament", creat conjuntament amb la Regidoria de Memòria Democràtica, amb l'objectiu que qualsevol ciutadà o col·lectiu de la ciutat hi pugui publicar el testimoni de les seves vivències individuals o col·lectives, ja sigui a través de textos, fotografies o videos. 

D'aquesta manera es documenta un episodi tant excepcional com aquest confinament amb fonts ciutadanes, en primera persona i més enllà del relat oficial provinent dels poders i organismes públics.

La iniciativa garanteix i facilita l'exercici del dret dels veïns, les veïnes i les organitzacions a explicar la història des de la seva persèctiva i des de la seva pròpia perspectiva. També permetrà que totes les vivències quedin recollides, catalogades correctament i puguins ser consultades per la resta de la ciutadania, tal i com es va fer en episodis recents de la ciutat com l'atemptat de La Rambla o l'1 d'octubre del 2017.  

És, en definitiva, una invitació a construir entre totes i tots la memòria col·lectiva d'aquestes setmanes de confinament, a més d'una eina per fer emergir realitats que no s'estan visibilitzant i per compartir experiències, recursos o reflexions personals. 

 

Com publicar els vostre testimonis? 

Publicar els vostres testimonis és molt fàcil. Només cal seguir els següents passos: 

Animem a totes les persones i entitats a publicar les vostres vivències, opinions, experiències, sensacions i tot allò que vulgueu explicar sobre aquest confinament!

Ves al contingut