Exposició “Refugiades de lluny i de prop” a TJ

 2019-09-03

Acollim una nova exposició associativa a Torre Jussana que podeu visitar gratuïtament del 9 de setembre a l'11 d'octubre.  

En aquesta ocasió es tracta de la mostra "Refugiades de lluny i de prop", promoguda per l'Associació Catalana per la Pau.

La mostra exposa el paral·lelisme entre dues situacions allunyades en el temps i l’espai: per una banda la de les refugiades catalanes que al gener de l'any 1939 van haver de fugir de la barbàrie i la repressió que s'acostava a causa de la imminent derrota republicana. Unes donesque van trobar a la Maternitat d'Elna un espai per poder donar a llum i criar els seus fills lluny de les dures condicions dels camps de concentració francesos. 

Per l'altra banda s'explica la situació de milers de refugiades síries que encara avui han de fugir del seu país i refugiar-se a Jordània a causa de la cruesa d'una guerra que segueix provocant estralls en la població civil. 

L'exposició explica què va passar aleshores a França i què passa ara a Jordània. I ho fa a través de 18 plafons amb textos i fotografies que contextualitzen cadascuna de les situacions i expliquen com abans i en l'actualitat el pas de la frontera assegura poc més que la supervivència. 

Us convidem a venir a visitar-la! La inauguració de l'exposició, que es farà el dilluns 9/9 a les 18'15 coincidint amb la reunió de preparació de l'Associa't a la Festa, comptarà amb una petita actuació gratuïta del músic i refugiat sirià Safi Alhafez.

 

Acollim l'exposició de la vostra entitat!

"Refugiades de lluny i de prop" és la sisena exposició de temàtica associativa o desenvolupada per una entitat sense ànim de lucre que s'instal·la  a TJ. Prèviament hem acollit les següents mostres:

L'espai de TJ és una molt bona opció per instal·lar-hi les vostres exposicions. Si sou una entitat i teniu una exposició que voleu portar a d'altres punts de la ciutat, contacteu-nos! (tjussana@bcn.cat)

Skip to content