22/2: Nova trobada per sumar Energies Comunitàries

 2017-02-16

El proper dimecres 22 de febrer es realitzarà una nova Trobada d’Energies Comunitàries, en aquest cas al Casal d’Entitats Mas Guinardó.

Serà la segona trobada d’un procés que vol oferir un espai d’intercanvi, debat i reflexió per a tots aquells agents que realitzen acció comunitària en els diferents barris de la ciutat.

Les associacions, en tant que espais d’acció comunitària, teniu, doncs, una bona oportunitat per incidir en les polítiques que es desenvolupen a la ciutat en aquest àmbit i per conèixer, interaccionar i treballar conjuntament amb la resta d’agents que realitzen acció comunitària.

 

Continguts: Apoderament, reconeixement i participació institucional transformadora

En aquesta ocasió, un dels continguts que s’oferiran serà una ponència sobre apoderament i construcció de comunitat des de les polítiques públiques, que comptarà amb la presència de persones expertes en aquestes qüestions, professionals del sector i responsables de serveis públics.

També s’oferirà un espai de reflexió a l’entorn de l’apoderament i de l’ètica de l’acció comunitària, que comptarà amb persones que lideren programes i projectes comunitaris i de lluita contra les desigualtats en qüestions com la salut o l’ensenyament. En aquest cas es facilitarà el treball en petits grups per extreure reflexions des de la pròpia pràctica.

Una altra de les propostes serà la construcció d’un nou guardó, el Premi Barcelona Acció Comunitària, pensat per recollir aportacions per a la definició de la convocatòria d’aquest Premi.  

També hi haurà temps per a la reflexió metodològica sobre “Com fem que la participació institucional sigui transformadora?”, que comptarà amb la participació del Comissionat de Democràcia Activa i Participació de l’Ajuntament de Barcelona, Fernando Pindado.

Serà, doncs, un bon moment per contribuir a multiplicar l’energia comunitària a la ciutat. Animem a totes les associacions a participar-hi.

Consulteu la programació completa.

Formulari d’inscripció

Ves al contingut