Agenda de propostes d’interès associatiu per al mes de gener i per al 2016

 2015-12-31

Deixem enrera l’any 2015, però el 2016 comença amb moltes i interessants activitats per a les associacions de la ciutat. A més, alguns dels principals actes d’interès associatiu del 2016 ja tenen data, així que us en fem cinc cèntims per tal que us pugueu reservar les dates. Agafeu l'agenda!

 

Ia Fira de Consum Responsable

Fins el 4 de gener trobareu a la Plaça Catalunya la  I Fira de Consum Responsable que té com a objectiu donar a conèixer a la ciutadania l’existència de productes, serveis i activitats d’empreses i entitats que permeten practicar un consum responsable i de proximitat, fent possible una economia realment social i solidària.

 

Som Cultura Popular: Mostra del Patrimoni Immaterial de Barcelona

Del 21 al 24 de gener se celebrarà a l’espai Fabra i Coats la 1a Mostra del Patrimoni Immaterial de Barcelona “Som Cultura Popular”, organitzada per l’Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona  amb la col·laboració del Departament de Cultura i de l’ENS de l’associacionisme cultural català. La proposta té com a objectiu generar un autèntic trànsit d’idees i informacions entre els diferents col·lectius de la cultura popular: entitats, associacions, món acadèmic i investigadors del patrimoni immaterial. El programa contempla activitats de difusió associativa (una mostra d’entitats), xerrades i col·loquis, recull d’exposicions sobre la cultura popular, mostra de cinema, documentals i llibres entorn la cultura popular. Per assistir-hi cal omplir el següent formulari.

I per anar reservant l’agenda, us anunciem tres dels actes associatius més rellevants del 2016.

 

Presentació del Panoràmic 2015

El dimarts 15 de març es durà a terme al Palau Macaya de Barcelona la presentació de la 2a onada del Panoràmic de les Associacions, un projecte de recerca encapçalat pel Consell d’Associacions de Barcelona i realitzat conjuntament amb l’Observatori del Tercer Sector, la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia i la Fundació Pere Tarrés. Aquesta edició ha volgut copsar la realitat de les associacions de la ciutat de Barcelona, i també les d’arreu de Catalunya. ampliant l’abast de la recerca, a obrint l’estudi a la participació de les fundacions i d'altres formes jurídiques no lucratives, així com a col·lectius no formalitzats.

A hores d'ara la recerca està en fase d’explotació estadística. Sí que us podem avançar que ha estat tot un èxit i que s'ha superant el nombre d’entitats participants de l’edició anterior, assolint la xifra de 1500 entitats participants.

 

3r Congrés d’Associacionisme i Voluntariat

El 3r Congrés de l’Associacionisme i Voluntariat es durà a terme el 20 de maig del 2016 i versarà sobre 2 eixos temàtics:

  • Eix 1: El  voluntariat en el marc d’un nou país. Reptes del voluntariat
  • Eix 2: El foment de l’associacionisme i la participació ciutadana

En els primers mesos de l’any es realitzaran diverses reunions i espais de treball per analitzar de la manera més complerta possible (tots els sectors i tots els territoris de Catalunya) l’estat del sector associatiu i del voluntariat. El Consell d’Associacionisme i Voluntariat de Catalunya liderarà aquesta tasca per tal d’aprovar les ponències i  conclusions en el transcurs del Congrés.

 

5è Congrés del Tercer Sector Social 

Del 7 al 10 de juny, es realitzarà el 5è Congrés del Tercer Sector Social, esdeveniment organitzat per la Taula del Tercer Sector. El congrés enguany es planteja els següents objectius:

  • Enfortir la identitat, els valors i les capacitats del tercer sector social.
  • Reclamar més i millors polítiques socials públiques en l’actual context de crisi econòmica.
  • Enfortir l’aliança del tercer sector social amb els poders públics i els altres agents socials.

En aquesta edició, que es durà a terme entre el Teatre Nacional de Catalunya, el CCB i la Universitat Blanquerna, hi ha hauran  conferències i ponències, una mostra d’entitats del sector, exposició d’experiències innovadores i visites a seus d’entitats. Malgrat que la majoria del ponents i experiències estan per confirmar, us recomanem que us ho reserveu ja a l’agenda!

Ves al contingut