8M: Torre Jussana se suma a la #Vagafeminista

 2018-03-07

El proper dijous 8 de març Torre Jussana se sumarà a la #Vagafeminista.

Des del Consell d'Associacions de Barcelona (CAB), l’entitat gestora del centre, s’ha elaborat aquest comunicat d’adhesió a la vaga en el qual s’indica que durant la jornada de demà Torre Jussana no realitzarà activitats públiques ni s’oferiran els serveis del centre. També s’informa que es tancaran les portes de TJ a les 18 h en comptes de a les 21 h, com a mesura de protesta per les desigualtats i discriminacions que encara es produeixen per motius de gènere i per facilitar la participació en la mobilització que es realitzarà al Passeig de gràcia a partir de les 18:30 h. Animem a totes les associacions de la ciutat a participar-hi

 

Ajudem a les associacions a incorporar la perspectiva de gènere

 

Segons El Panoràmic, la principal recerca sobre el sector no lucratiu a Catalunya, tot i que hi ha més dones que homes participant en entitats, aquesta proporció no queda reflectida en càrrecs de responsabilitat com, per exemple, el de presidència.

Des de TJ treballem per corregir aquesta dada i ajudar a les associacions a incorporar la perspectiva de gènere. Per aconseguir-ho estem generant diverses col·laboracions amb el Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD). Conjuntament amb el CIRD hem editat l’Útil Pràctic “Manual sobre la incorporació de la perspectiva de gènere i mesures d'igualtat per a entitats” i recentment hem realitzat la #TJFormació “Perspectiva de gènere i mesures d’igualtat per associacions”. De cara als propers mesos estem desenvolupant un nou servei d’assessorament personalitzat sobre aquesta qüestió. En breu us en podrem donar més informació.

Ves al contingut