3/12: #GivingTuesday

 2019-11-29

El proper dimarts 3 de desembre se celebrarà arreu del món una nova edició del #GivingTuesday, una campanya nascuda als Estats Units l’any 2012, basada en el foment de les donacions de diners, temps (voluntariat), aliments i objectes a organitzacions sense ànim de lucre i a grups informals que realitzen projectes solidaris. A Catalunya se celebra anualment el primer dimarts de desembre des del 2015

La proposta va sorgir com  a alternativa al Black Fryday i al Ciber Monday, iniciatives encarades a fomentar el consum en les dates properes a les festes de Nadal. Des del 2012 el moviment ha crescut i s’ha globalitzat, celebrant-se en més de 50 països d'arreu del món.

L'eix central de la campanya a Catalunya és la pàgina web www.givingtuesday.cat, una plataforma online pensada, principalment, per donar a conèixer projectes d’organitzacions no lucratives que necessiten donacions econòmiques, persones que vulguin realitzar voluntariat o col·laboracions amb empreses.

Tot i que ja es poden consultar els projectes publicats fins al moment, realitzar donacions o oferir-se per fer voluntariat, el proper 3 de desembre serà el gran dia de difusió global d’aquesta iniciativa solidària i de foment de la col·laboració de la ciutadania i les empreses amb la societat civil organitzada.

 

Com col·laborar amb el Giving Tuesday com a ciutadà/na o com a empresa?

 

A més de realitzar donacions o oferir-se per a fer voluntariat en els projectes publicats al web, la ciutadania pot col·laborar en la difusió de la campanya compartint el hashtag #givingtuesday a les xarxes socials.

Les empreses que vulguin aprofitar el Giving Tuesday ho poden fer realitzant donacions als projectes presentats, oferint propostes de col·laboració, atorgant temps als seus treballadors per realitzar voluntariat corporatiu en els projectes que busquen persones voluntàries o difonent la campanya i/o els projectes concrets a les xarxes socials.

Ves al contingut