25 i 26/11: Jornades #MetaDecidim. Definiu les funcionalitats per associacions del decidim.barcelona
2016-11-17
Els propers dies 25 i 26 de novembre se celebrarà al Convent dels Àngels i a l’Auditori del MACBA de Barcelona les Jornades #Metadecidim-Hackató del decidim.barcelona, una proposta pensada per (re) dissenyar aquesta plataforma digital de participació de la ciutat a través de la participació de la ciutadania i de les organitzacions i de forma transparent i col·laborativa.
L’objectiu de les jornades és examinar les funcionalitats de la plataforma decidim.barcelona, prioritzar-ne les línies de desenvolupament, decidir projectes de millora i deliberar sobre els seus usos i possibilitats futures. En definitiva, analitzar i millorar la qualitat de l'eina i dels seus processos participatius.
Un dels tallers proposats porta per titol "Funcionalitats per a grups (associacions, cooperatives, col·lectius)" i té com a finalitat definir quines prestacions ha d'oferir l'eina per a les organitzacions, per tal de fomentar que la ciutadania organitzada també faci seu el decidim.barcelona com a eina on line per fer propostes i que aquestes incideixin en l'agenda política de la ciutat. Per aquest motiu, animem a totes les associacions a participar en aquest taller!
Més info, programa i inscripcions
El programa
Les jornades s’obriran amb dues conferències inaugurals a càrrec de Robert Bjarnson de citizen.is, sobre “eines digitals per a la revolució democràtica a Islàndia i més enllà” i de Sílvia Luque, de la Fundació Ferrer i Guàrdia, que exposarà l’”experiència participativa del Pla d’Acció Municipal a través de la plataforma”.
Després d’aquestes conferències es realitzaran diverses càpsules formatives de 7 minuts sobre la plataforma decidim.barcelona i sobre qüestions relacionades com la innovació ciutadana, els processos de participació i les funcionalitats democràtiques, el software, el disseny i la comunicació i l'anàlisi de dades, entre d’altres qüestions.
També s’ha previst realitzar una introducció metodològica sobre com es realitzarà el procés formatiu i la hackató. A la tarda es realitzaran diversos tallers, un dels quals sobre funcionalitats de l’eina per a col·lectius com les associacions.
Paral·lelament, i fins les dues de la matinada, es realitzarà la hackató,
Què és un hackató?
És una trobada de programadors web que es reuneixen per desenvolupar de manera col·laborativa un software concret. Per tant, tothom qui ho vulgui podrà contribuir a la millora i el desenvolupament de l’eina des del punt de vista de la programació, el disseny i l’experiència d’usuari.
El grup motor de les jornades #Metadecidim està format per la Direcció de Recerca, Innovació i Desenvolupament de Participació, Ciutadania i Transparència, Tecnopolítica, Communication Network and Social Change/UOC (Universitat Oberta de Catalunya), aLabs.