XVIIIè Fòrum Primavera: Els continguts extrets

 1995-01-01

El passat dissabte 2 de juny al migdia es va tancar el XVIIIè Fòrum Primavera de les Associacions, dues jornades de debats, conferències i xerrades organitzades per Torre Jussana – Centre de Serveis a les Associacions de Barcelona i impulsades pel Consell Municipal d’Associacions de Barcelona que, enguany, s’han centrat en les perspectives de futur de les entitats sense ànim de lucre. Diversos/es ponents experts/es en temes com el mecenatge, el fundraising, la captació de fons a la xarxa i la banca ètica, van coincidir en afirmar que la crisi econòmica obliga a les entitats sense ànim de lucre a canviar el seu model de finançament, buscant noves oportunitats i noves estratègies per optimitzar la seva imprescindible acció de servei públic. Hi van participar més de 150 persones, representants de més d’un centenar d’associacions de la ciutat.

El divendres 1 de juny, se’n va fer l’obertura amb una taula-debat sobre el mecenatge i la nova legislació que s’està treballant al Congrés, amb Carles Campuzano, diputat al Congrés per CiU i ponent de l’avantprojecte de llei, Elena Lauroba, exdirectora de Dret i Entitats Jurídiques de la Generalitat i professora de Dret Civil de la UB i Salvador Casals, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Vídeo complet de la taula debat. (A partir minut 24’40)

El dissabte 2 de juny es va reprendre el Fòrum amb una conferència d’Irene Borràs, experta en màrqueting, finançament i comunicació d’organitzacions i causes, sobre els reptes i les oportunitats del finançament associatiu i les noves opcions existents per tal de diversificar-lo.

Vídeo complet de la conferència. (A partir minut 21’50)

La presentació que acompanyava la conferència es pot descarregar aquí.

Seguidament es va realitzar realitzat l’anomenat “Speakcorners”, en el qual es van presentar tres experiències relacionades amb el treball en xarxa (PEI JOVE), la captació de fons a internet i la banca ètica (COOP57). La cloenda va anar a càrrec de Carles Agustí, Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme de l’Ajuntament de Barcelona i Montse Balaguer, presidenta del Consell d’Associacions de Barcelona (CAB), la plataforma que representa les federacions d’associacions de la ciutat. Agustí va recordar que cal que les entitats siguin capaces d’autofinançar-se i que des del govern municipal es compta amb les associacions per a la governabilitat de la ciutat. Per la seva banda, Montse Balaguer va recordar que a través del CAB les entitats barcelonines poden trobar suport per a realitzar els seus projectes i que a Torre Jussana tenen al seu abast l’assessorament sobre com fer-ho.

Tot el contingut del Fòrum es va poder seguir a través de l’etiqueta de Twitter #18forum. Recupereu les piulades amb les idees principals en aquest storify.

Skip to content