Voleu millorar algun aspecte important de l’entitat? Sol·liciteu un acompanyament personalitzat!

 2019-06-20

Un dels serveis que oferim al teixit associatiu són els acompanyaments personalitzats, pensants per tal d'ajudar a les entitats a desenvolupar processos de millora d'aspectes importants de l'entitat.

Oferim tres tipus d'acompanyament:

-Programa d’acompanyament integral: dirigit a tot tipus d’associacions que vulguin realitzar processos globals de millora.

-Programes d’acompanyaments específics: dirigit a tot tipus d’associacions que vulguin millorar qüestions concretes del seu funcionament.

-Programa “Poseu-vos en marxa!”: dirigit a aquells grups de persones que volen constituir una associació o a aquelles iniciatives que s'han constituït recentment com a associació i volen planificar el seu desenvolupament i creixement.

 

Què és el servei d’acompanyaments i en què us pot ajudar?

El servei d’acompanyaments de Torre Jussana és un programa d’orientació i suport especialitzat i personalitzat per a l’enfortiment i la millora qualitativa de les organitzacions no lucratives i dels seus projectes. Els acompanyaments els realitzen membres de l'equip tècnic de TJ i consisteixen en tutories i assessoraments personalitzats, adaptats a les necessitats i a la realitat de cada cas.

Va dirigit a les juntes directives, en els següents casos:

  • Associacions en procés de creixement i de millora global contínua
  • Associacions que vulguin millorar o canviar aspectes concrets del seu funcionament
  • Associacions de nova constitució que vulguin planificar el seu desenvolupament i creixement

 

Quins són els requisits per sol·licitar el servei?

Per sol·licitar el servei cal complir amb els següents requisits:

  • Ser una associació sense ànim de lucre, amb voluntat d’incrementar la base social i de tenir un funcionament democràtic (renovació de la junta directiva i foment de la participació).
  • Disposar de capacitat i de disponibilitat per a portar a terme un procés a mig-llarg termini. És necessària la implicació d’un grup de persones que impulsin i facin seguiment del procés.

 

En què consisteixen els acompanyaments?

Els acompanyaments s’inicien amb una diagnosi conjunta de l’estat i de les necessitats de l’associació. A partir d’aquesta diagnosi des de TJ es realitza una proposta de col·laboració i si l'associació hi està d'acord aquesta proposta es formalitza la col·laboració.

Un cop signat l’acord de col·laboració es realitza l’acompanyament. Aquest anirà a càrrec d’un dels membres de l’equip tècnic de Torre Jussana, especialitzat en desenvolupament associatiu, que es recolzarà en la resta de membres de l’equip experts en diferents àrees temàtiques. Finalment es clourà el procés amb una avaluació del seu desenvolupament i dels resultats assolits.

 

Com sol·licitar-los?

Escriviu un correu electrònic amb la vostra demanda a tjussana@bcn.cat. Un cop rebuda estudiarem com vehicular el procés d'acompanyament i ens posarem en contacte amb vosaltres per tal de planificar-lo. 

Skip to content