Viver de Comunicació de l’Associa’t: Més propostes per enfortir la comunicació de les associacions

 2018-02-28

Des del Servei d'Acció Comunitària de l'Ajuntament de Barcelona, amb la coordinació de la Fundació Quepo i la implicació de diverses organitzacions de la ciutat, s'ha posat en marxa el Viver de Comunicació de l'Associa't, una proposta que vol donar continuïtat durant l'any a l'acció de visibilització i empoderament del teixit associatiu barceloní que es realitza a través de l'Associa't a la Festa.

En el marc d'aquest viver de comunicació de l'Associa't es proposen diverses accions per enfortir comunicatiovament a les entitats de la ciutat. Aquestes accions es basen en tres grans eixos, es realitzaran  durant els propers mesos (fins al mes de juny), i complementaran els serveis i recursos en comunicació que ja s'ofereixen des de Torre Jussana. Són els següents: 

 • Itinerari formatiu sobre comunicació, amb 4 sessions:
  • Empoderament amb l'autodiagnosi
  • Les bases de la comunicació associativa
  • La comunicació interna
  • La comunicació externa

Aquest itinerari formatiu es realitzarà dues vegades en dos espais diferents: al Centre Cívic Cotxeres-Casinet (Sants-Montjuïc) i al Casal d'Entitats Mas Guinardó (Horta-Guinardó) Consulteu dates i espais de les sessions.

 • Paral·lelament també es desenvoluparan packs pedagògics de suport per a cadascuna de les sessions dels itineraris formatius i s'obriran espais de diàleg dins del teixit associatiu per establir sinergies i detectar les necessitats i potencials de les associacions.

 

 • Nova HackaCOM col·laborativa (jornada de treball col·laboratiu entre entitats i professionals per continuar desenvolupant la campanya "Contagia el virus" de foment de l'associacionisme de la ciutat). Es realitzarà el 14 d'abril a l'Ateneu Harmonia.    

Es treballarà la comunicació a partir d'un enfocament transversal (tot i tothom comunica), comunitari (la comunicació com a eina per teixir relacions i empoderar els diferents agents implicats en el procés comunicatiu), estratègic (una comunicació organitzada facilita l'assoliment dels reptes de les associacions) i transformador (la comunicació és una eina eficaç per transformar la societat). 

 

Un complement als serveis i recursos sobre comunicació que s'ofereixen des de TJ

Les propostes del Viver de Comunicació de l'Associa't complementen els serveis i recursos que ja s'ofereixen des de Torre Jussana. Són els següents:

Ves al contingut