Visiteu a TJ la expo “Ateneus: Cultura i llibertat”

 2019-06-20

A TJ seguim acollint exposicions sobre temàtiques associatives. Fins el proper 12 de juliol podeu visitar la exposició “Ateneus: Cultura i llibertat” elaborada per la Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC). 

La mostra es basa en el llibre “Ateneus: Cultura i llibertat. Associacionisme a la Catalunya Contemporània” (2015), dels historiadors Ramon Arnabat i Xavier Ferré, i té com a objectiu mostrar l’essència de l’associacionisme català a través del moviment ateneístic.

A través d'onze lones s'exposen les formes associatives socioculturals catalanes, els seus antecedents i el seu desenvolupament des del segle XIX fins a l’actualitat. A través d'ella podreu conèixer l’evolució històrica d’entitats gremials, escoles de formació, societats musicals, orfeons, casals, etc.

L'exposició destaca la tasca realitzada pels ateneus en l’alfabetitzacióde les classes treballadores i menestrals, en la formació de ciutadans i en la difusió popular del catalanisme.

 

Acollim l'exposició de la vostra entitat!

Aquesta mostra de la FAC és la cinquena exposició de temàtica associativa o desenvolupada per una entitat sense ànim de lucre que exposem a TJ. Prèviament hem acollit les següents mostres:

L'espai de TJ és una molt bona opció per instal·lar-hi les vostres exposicions. Si sou una entitat i teniu una exposició que voleu portar a d'altres punts de la ciutat, contacteu-nos! (tjussana@bcn.cat)

 

Skip to content