Un recurs interessant: Guia per a millorar la participació interna de les entitats

 2018-06-01

El passat 29 de maig la Direcció General de Transparència, Dades Obertes i Qualitat Democràtica de la Generalitat de Catalunya va presentar una nova guia breu que té com a objectiu ajudar les entitats a millorar la seva participació interna.

La guia porta per títol “Guia per a millorar la participació interna de les entitats” i vol ser un recurs que contribueixi a la millora de la participació a les entitats, a partir d’un enfocament “positiu i realista”, segons s’explica en la introducció del document.

Aquest recurs conté eines i idees útils per a diagnosticar la participació i el funcionament democràtic de l’entitat i per millorar aquestes dues qüestions. S’analitzen els diferents espais i canals de participació que pot tenir una entitat, començant per l’assemblea, l’espai sobirà de qualsevol associació, per a la qual s’identifiquen els possibles problemes i s’ofereixen propostes per treballar-los.

També es parla d’un altre tema cabdal com és el funcionament de la junta directiva de l’entitat, els problemes més comuns que s’han identificat i com cal treballar els relleus per tal que es produeixin i siguin positius per a l’entitat. El document també aborda d’altres canals de participació com les comissions, els processos participatius, les bústies de suggeriments o les enquestes d’opinió.

Finalment també es parla de les dinàmiques de funcionament i de relació, entre les quals la comunicació interna, una qüestió bàsica per a facilitar la participació a l’entitat, el rendiment de comptes i la transparència.

Skip to content