Tret de sortida al Pla de Suport a les associacions de la ciutat

 1995-01-01

El passat dimecres 1 de febrer, el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona va acollir l’acte “Enfortim les associacions per enfortir Barcelona”, presidit per l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias i promogut per l’Ajuntament i el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB). Les més de 500 persones representants del teixit associatiu de la ciutat que hi van assistir van omplir el recinte i sales annexes com el Saló de Cróniques, en un acte que tenia com a principals objectius presentar la memòria del 2n Congres d’Associacions i esbossar les línies de futur de la política de suport a les associacions de la ciutat

L’obertura va anar a càrrec del Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, Carles Agustí, que va indicar que el consistori reconeix la tasca de les associacions de la ciutat en el marc del 2n Congrés i va assegurar que des de l’ajuntament es “vol implicar a la ciutadania en les tasques de govern”. El Comissionat també va recordar que ara “toca passar de la diagnosi a la participació”

“Associacions: gran instrument de socialització i participació democràtica”

Seguidament va arribar el torn del Vicepresident del Consell Municipal d’Associacions de Barcelona, Enric Francès, que va remarcar que “les associacions són un gran instrument de socialització i de participació democràtica” i va recordar que “el 2n congrés va servir per consensuar un discurs comú de les associacions pel que fa a reconeixement, espais i finançament. Francés va manifestar que des del CMAB “han recollit les propostes del 2n congrés i treballaran per tal que s’acompleixin”.

“Cal reconèixer la tasca de les entitats”

L’acte va continuar amb la intervenció de Montse Balaguer, presidenta del Consell d’Associacions de Barcelona (CAB), que va recordar que el repte principal de les associacions és “continuar fent ciutat”. Balaguer va fer servir un relat ambientat a l’any 2016 per contextualitzar les associacions del futur i va posar exemples concrets de persones activistes com a exemples de bones pràctiques d’implicació en la millora de la ciutat. La presidenta del CAB va reivindicar la necessitat del reconeixement de les associacions i va recordar que les entitats “hem de ser capaces de ser properes i il·lusionar”.

“Des de l’ajuntament es donarà el màxim suport possible a les associacions”

Per la seva banda, l’alcalde de la ciutat, Xavier Trias, va començar la intervenció final indicant que creu en el tercer sector i que l’ajuntament “estarà al costat de tothom que tingui vocació de servei”. L’alcalde va incidir en que “des de l’Ajuntament es donarà el màxim suport possible a les associacions” i que “caldrà administrar molt bé perquè la situació és difícil”. Trias va recordar que “estarem amatents a les necessitats de les associacions” i que “necessitem la força de la societat civil”, i va agrair a les associacions el seu lideratge per fer una ciutat més justa. L’alcalde va cloure la seva intervenció indicant que “ara toca treballar plegats per aconseguir un pla de suport que enforteixi les associacions i la ciutat”

L’acte també va generar molta participació a través de Twitter, amb les etiquetes #1febrer i #bcnparticipa.

Skip to content