Torre jussana, EL primer equipament municipal de BCN que obre un refugi de porcs senglars

 2022-12-28

A Torre Jussana tenim una marcada consciència verda. Apostem pel territori, sí, per les associacions com a motor de canvi i transformació social, i també pels nostres espais naturals i la nostra fauna.

Primer va ser el procés per a naturalitzar la bassa de la Torre Jussana i repoblar la zona d’espècies autòctones, com els Tòtils. Ara, hem fet un pas endavant i hem incorporat un refugi d’acollida de porcs senglars.

Fem d’un problema, una solució!

A Torre Jussana som conscients de la necessitat urgent de reduir la població de senglars a tot el Parc de Collserola, per tal de minimitzar el seu impacte social i el risc sanitari que pot suposar la transmissió de diferents malalties. Però alhora entenem la importància de protegir aquest mamífer nocturn que pot arribar a pesar 100 kg.

Quina és la nostra proposta? Inaugurar un refugi d’acollida amb uns exemplars seleccionats i sotmetre’ls a un procés d’esterilització. Aconseguint, d’aquesta manera, que les batudes nocturnes siguin l’única forma d’evitar que els exemplars salvatges baixin a la ciutat d’una manera descontrolada.

Des de Torre Jussana volem sumar-nos al control de l’espècie autòctona, i alhora atorgar-li el reconeixement que es mereix. Volem acostar-la a la ciutadania, des del nostre entorn privilegiat, oferint l’oportunitat de poder-los conèixer i conviure-hi.

Voleu fer una visita guiada pel nostre refugi?

Si esteu interessades a conèixer els nostres nous “companys”, organitzarem tallers i visites guiades, els dimarts a la tarda, gratuïtes per a totes les associacions i per als veïns i veïnes de Barcelona.

Com podeu realitzar la reserva? Podeu reservar la vostra plaça en la següent pàgina: tjussana.cat/SOS-senglars i posar-vos en contacte amb els nostres companys i companyes, que ja s’han format i són grans coneixedors de totes les particularitats del mamífer més gran de la serra de Collserola.

Per una vida digna i controlada dels nostres porcs senglars!


I com sempre, seguiu atentes a la nostra web tjussana.cat, a les nostres xarxes (Facebook, Twitter i Instagram) i al TJExpress, el butlletí electrònic del centre (subscriviu-vos-hi!) des d’on us anirem informant de totes les novetats que us puguin interessar.

Skip to content