Teniu previst celebrar algun àpat col·lectiu? Ara podeu evitar generar residus innecessaris.

 2022-05-24

Ara que s’acosten dates assenyalades, molta activitat al carrer i sopars populars a la fresca, des de Torre Jussana us convidem a deixar d’utilitzar vaixella d’un sol ús i aprofitar aquest recurs que us ofereix l’Ajuntament.

Sabeu que l’Ajuntament de Barcelona posa a disposició de les entitats de la ciutat un servei de préstec gratuït de vaixella reutilitzable per a usar en aquestes ocasions?

Doncs sí! Ara, les entitats podreu utilitzar aquesta vaixella com si fos la de casa: se’n farà ús, es rentarà, es guardarà i es tornarà a usar tantes vegades com calgui. D’aquesta manera s’evitarà comprar, usar i llençar una vaixella de plàstic cada vegada que s’organitzi una festa o un acte, amb el consegüent estalvi de materials per a la seva fabricació, gestió i tractament un cop es converteixi en residu.

La vaixella reutilitzable és per a un màxim de 600 comensals i inclou diferents tipus de plats, tasses, coberts, safates, etc., que les entitats podeu sol·licitar gratuïtament segons les vostres necessitats.

Com sol·licitar la vaixella reutilitzable:

Per sol·licitar el préstec de la vaixella reutilitzable cal fer arribar el formulari de reserva enviant-lo per correu electrònic o presencialment a una de les dues entitats que gestionen el servei. Són les següents:

 • FEMAREC (Districte de Sant Andreu)
  c/ Torrent de l’Estadella 46. 08030 Barcelona.
  Tel. 93 303 65 00
  vaixella@femarec.cat
 • ALCIL – Associació Les Corts per la Inserció Laboral (Districte de Les Corts) 
  c/ Galileu 333, baixos. 08029 Barcelona.
  Tel. 93 445 44 90
  vaixella@alcil.es

Cal tenir en compte que haureu d’anar a recollir la vaixella a l’entitat on hagueu fet la reserva.

Més informació d’interès:

 • Aquí trobareu més informació del tràmit.
 • Consulteu aquí el procediment per fer la reserva.
 • Descarregueu aquí el formulari per fer la reserva de la vaixella reutilitzable.

Sabeu que a la web de Torre Jussana teniu un apartat destinat a recursos oferts a entitats? Si voleu consultar-lo clique aquí.


I com sempre, seguiu atentes a la nostra web tjussana.cat, a les nostres xarxes (Facebook, Twitter i Instagram) i al TJExpress, el butlletí electrònic del centre (subscriviu-vos-hi!) des d’on us anirem informant de totes les novetats que us puguin interessar.

Skip to content