Subvencions per a la restauració i creació d’elements d’imatgeria festiva i de la indumentària de les colles de cultura popular i tradicional

Generalitat de Catalunya. Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC)

Fins el 31/10/2023

Contribuir al finançament de la restauració i creació d’elements d’imatgeria festiva catalana, així com a la restauració i la confecció del seu vestuari, i del vestuari de les persones de les colles de cultura popular i tradicional catalana i aranesa.

Les modalitats de les activitats objecte de subvenció són les següents:

  • La construcció de nous elements d’imatgeria festiva, inclosa la confecció de la seva indumentària, que suposin la recuperació de figures festives catalanes, i de les quals se’n pugui acreditar la desaparició, com a mínim, fa 50 anys.
  • La restauració d’elements d’imatgeria festiva ja existents (gegants, nans, capgrossos i bestiari) amb una antiguitat mínima de 30 anys. Aquesta opció també inclou la restauració o la renovació de la seva indumentària.
  • La confecció de la indumentària de les persones de les colles de cultura popular i tradicional, sempre que estigui relacionada amb la recuperació de balls o celebracions festives ja desaparegudes al municipi de l’entitat sol·licitant, i de les quals se’n pugui acreditar la desaparició, com a mínim, fa 50 anys.

Ves al contingut