SOU UNA ENTITAT CENTENÀRIA? L’AJUNTAMENT VOL RECONÈIXER LA VOSTRA TASCA VINCULADA A LA CIUTAT DE BARCELONA

 2024-04-18

Barcelona té una llarga tradició associativa i compta amb entitats i centres vinculats al món de l’esport, el lleure i la cultura que porten més de cent anys arrelades a la ciutat. Sou una d’elles? Aquesta distinció us interessa!

Si la vostra entitat o institució té cent anys o més i una trajectòria reconeguda a Barcelona, demaneu la vostra distinció d’Entitat Centenària del 29 d’abril al 31 de maig!

Qui la pot demanar?

Poden presentar la sol·licitud les entitats que compleixin els següents requisits:

  • Que tinguin una antiguitat mínima de 100 anys. Poden sol·licitar la distinció aquelles entitats que compleixin aquest requisit al llarg de l’any de la presentació de la sol·licitud.
  • Que tinguin una trajectòria reconeguda vinculada a la ciutat de Barcelona.

Quina documentació cal presentar? Com es fa el tràmit i què cal tenir en compte abans d’iniciar-lo?

Les entitats que compleixin els requisits, i ho desitgin, poden presentar la seva sol·licitud a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona. També hauran d’acompanyar el tràmit amb algun document acreditatiu que verifiqui l’antiguitat de l’entitat (estatuts, acta de constitució, etc.) i una justificació de la seva trajectòria vinculada amb la ciutat. Un cop valorades les sol·licituds, el Plenari Municipal n’aprovarà la concessió en sessió abans de finals d’any.

En aquest enllaç, trobareu tota la informació que necessiteu per optar a aquesta distinció.
Per a qualsevol dubte o consulta, us podeu adreçar a la Direcció de Serveis de Relacions Institucionals, a l’e-mail: relacionsinstitucionals@bcn.cat o al telèfon 932564240.

Donem un cop d’ull a la primera edició

L’any 2022 va ser la primera vegada que el Plenari del Consell Municipal va concedir la distinció d’Entitats Centenàries de Barcelona, fruit de la modificació del Reglament d’honors i distincions aprovada pel Plenari per reconèixer i posar en valor la tasca feta per les associacions vinculades amb la transformació social de la ciutat. De les 102 entitats que s’hi van presentar, van ser reconegudes amb aquest honor un total de 97.

L’any 2023 s’hi han sumat 32 entitats més: Podeu consultar el llistat de les entitats premiades aquest 2023, fent clic en aquest enllaç.

Recordeu!

La sol·licitud s’ha de fer de forma telemàtica a través del següent tràmit. Per tant, és necessari disposar d’alguns dels certificats digitals autoritzats per la Generalitat -com són el certificat de representant de persona jurídica, l’IdCAT, l’IdCAT Mòbil o el DNI electrònic. Si teniu dubtes sobre com obtenir-los, us recomanem consultar l’Especial web TJ sobre Certificat digital.


Voleu estar al dia de totes les novetats del sector? Seguiu-nos a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram), subscriviu-vos al butlletí electrònic TJExpress o estigueu atentes a la nostra web.

Skip to content