S’obre la convocatòria de subvencions per a projectes culturals del 2024!

 2024-06-03

Entitats, teniu previst dur a terme algun projecte o activitat cultural com la celebració de l’aniversari o efemèride, projectes nous o projectes estratègics extraordinaris?

Aquesta subvenció us interessa!

L’Ajuntament ha publicat, amb data 29 de maig, la Convocatòria de Subvencions per a projectes culturals de caràcter puntual d’interès per a la ciutat 2024, destinada a iniciatives de caràcter extraordinari que contribueixin a la millora i siguin rellevants per l’activitat cultural de la ciutat. Els projectes poden ser de qualsevol disciplina cultural: arts escèniques, música, dansa, audiovisual, arts visuals, literatura, tecnologia, disciplines socioculturals entre d’altres d’interès per a la ciutat.

Qui pot optar a la subvenció?

Totes les persones jurídiques i físiques legalment constituïdes i actives. En aquesta convocatòria no cal tenir seu social o delegació al terme municipal de Barcelona però sí que és obligatori que el projecte es desenvolupi a Barcelona entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2024.

Quins projectes s’hi poden presentar?

  • Modalitat A: Aniversaris, efemèrides i celebracions. Projectes extraordinaris i singulars que es realitzen fora de l’activitat ordinària de l’entitat en motiu d’un aniversari, efemèride o celebració. Commemoracions d’esdeveniments a partir de 5 anys i múltiples de 5, tots ells amb repercussió local.
  • Modalitat B: Projectes nous o primeres edicions. Projectes que no s’han realitzat anteriorment i de nova creació amb voluntat de continuïtat.
  • Modalitat C: Projectes estratègics de caràcter extraordinari. Projectes fora de l’activitat ordinària de l’entitat sense voluntat de continuïtat.

Els àmbits que integren aquestes modalitats són arts visuals i cultura digital, arts escèniques, audiovisuals, música, projectes transdisciplinaris, de debat cultural i de pensament, cultura popular, lletres i promoció de la lectura, memòria històrica i disseny, arquitectura i art urbà.

Podeu consultar els requisits de cada modalitat a la Convocatòria.

Com i quan sol·licitar la subvenció?

El termini per a la presentació de sol·licituds és des del 30 de maig al 19 de juny de 2024, ambdós inclosos. 

Per a les persones jurídiques, és obligatori presentar la sol·licitud de forma telemàtica a través del següent enllaç: Tràmit Convocatòria de Projectes puntuals.

En aquest sentit, serà imprescindible que disposeu de certificat digital. Per saber quins certificats són vàlids i com obtenir-los, us recomanem consultar l’Especial web TJ sobre Certificat digital.
En el mateix Portal de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona trobareu tota la documentació necessària per a tramitar la sol·licitud.

I si teniu dubtes, on podeu adreçar-vos?

Podeu consultar l’especial web de l’Institut de Cultura de Barcelona on hi ha un recull de preguntes freqüents sobre la convocatòria, així com la documentació vinculada a aquesta. Us animem a consultar-les en cas de dubtes sobre la subvenció.

Si, tot i això, seguiu amb dubtes podeu contactar amb l’Oficina Ciutadana de la Cultura (OCCU), trucant al 93 316 10 00 o escrivint un correu electrònic a infoicub@bcn.cat.


Voleu estar al dia de totes les novetats del sector? Seguiu-nos a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram), subscriviu-vos al butlletí electrònic TJExpress o estigueu atentes a la nostra web.

Skip to content