Setmana de la Natura: 300 activitats organitzades per entitats ambientals

 2017-06-01

Arriba la Setmana de la Natura! Del 2 a l'11 de juny es realitzaran arreu del país més de 300 activitats per a tots els públics organitzades per entitats ambientals. El motiu és la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) i l’objectiu és sensibilitzar a la ciutadania sobre la necessitat de tenir cura de la natura i del territori.

La Setmana de la Natura és una iniciativa conjunta de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT)

 

Quines activitats s’hi faran?

De tot tipus: excursions, tallers, visites guiades, activitats familiars, exposicions, activitats infantils, sortides de camp…, a més de diverses propostes per realitzar voluntariats ambientals concrets. Totes les activitats tenen el denominador comú d’haver estat organitzades per entitats ambientals catalanes.

Per conèixer totes les activitats proposades podeu consultar el mapa que trobareu a la web de la Setmana, en el qual podreu cercar activitats per tipologia, localitat, públic, dia, paraula clau…

Barcelona també serà l’escenari d’un munt d’activitats ambientals obertes a tota la ciutadania. En total se’n realitzaran prop d’una cinquantena en els diferents districtes de la ciutat i en el seu pulmó verd: Collserola.  

 

Un concurs, un sorteig… i un braçalet verd solidari

A més de les 300 activitats proposades, en el marc de la Setmana de la Natura també es proposa un concurs fotogràfic a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #Setmananatura. El concurs tindrà les següents tres categories, cadascuna amb els seus respectius premis:

  • Categoria “Connecta’t amb la natura”:  Per a aquelles imatges que mostrin la nostra relació amb la natura més propera i autòctona.  
  • Categoria “Participa als actes de la setmana de la natura”: per a totes aquelles imatges vinculades amb les activitats de la Setmana de la Natura i on hi aparegui la polsera verda que es regalarà a totes les persones participants en cadascuna de les activitats. Un braçalet elaborat per l’entitat de Manlleu Maresmon, que treballa amb dones en risc d’exclusió social.  
  • Categoria “Alimentació i natura”: Per a imatges que mostrin la vinculació de la natura en la nostra alimentació.

Més informació sobre el concurs fotogràfic

D’altra banda, les escoles que prenguin part de la Setmana de la Natura i publiquin les seves imatges amb la polsera participaran en el sorteig d’un taller de natura amb una entitat ambiental.     

Skip to content