Sabíeu que el certificat digital de Persona Jurídica de la FNMT no es pot renovar?

 2023-01-10

Efectivament, aquest certificat no es renova. S’ha de tramitar de nou passats 2 anys des de la seva emissió o bé quan hi hagi canvis en la representació legal de l’entitat.

Anem a pams…

Què és el certificat de representant de persona jurídica de la FNMT (certificat de llarga durada)?

És el certificat digital que permet realitzar tràmits amb totes les Administracions Públiques i organismes, així com signar digitalment documents.

Per a què serveix?

Per a realitzar tràmits tan habituals com sol·licitar subvencions, renovar la junta directiva a través del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya o presentar els models corresponents als diversos impostos.

Quan s’ha de tornar a tramitar?

Es poden donar les següents situacions:

  1. Certificat caducat: aquest certificat té una validesa de 2 anys des de la seva data de sol·licitud. Una vegada caducat, serà necessari tramitar-lo de nou pagant les taxes corresponents.
    IMPORTANT! Es recomana tornar-lo a tramitar amb temps suficient (preferiblement 3 mesos abans de la seva caducitat) per tal d’evitar que us quedeu sense certificat i, per tant, sense capacitat per a realitzar tràmits digitals.
  2. Canvis en la Junta Directiva: si hi ha alguna modificació del representant legal de l’entitat (generalment és la persona que ocupa el càrrec de presidència), serà necessari tramitar de nou el certificat de representant de persona jurídica. En aquest sentit, caldrà tenir la Junta Directiva actualitzada al Registre d’Associacions del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya abans de fer el tràmit per l’obtenció del nou certificat.

Com es pot obtenir?

Podeu consultar aquests recursos de Torre Jussana:

Per a ampliar informació i iniciar la tramitació feu clic en aquest enllaç.

Recursos sobre com obtenir el certificat digital

Si teniu dubtes o no disposeu de certificat digital des de Torre Jussana posem a la vostra disposició material i recursos que us permetran conèixer els tipus de Certificats Digitals que existeixen, així com els passos que cal seguir per aconseguir-los. Els podeu consultar al nostre Especial web sobre el certificat digital.


I com sempre, seguiu atentes a la nostra web tjussana.cat, a les nostres xarxes (Facebook, Twitter i Instagram) i al TJExpress, el butlletí electrònic del centre (subscriviu-vos-hi!) des d’on us anirem informant de totes les novetats que us puguin interessar.

Skip to content