Realitzeu projectes de desenvolupament socioeconòmic local? Aquesta informació us interessa!

 2017-03-02

Aquest any 2017 l’Ajuntament de Barcelona té previst convocar una nova línia de subvenció, en aquest cas destinada a fomentar el desenvolupament socioeconòmic local i dirigida a entitats, comunitats, empreses, persones emprenedores i ciutadania.

Aquesta subvenció inclourà les següents modalitats de projectes:

– Innovació social

– Innovació social digital

– Ocupació

– Empreses (individuals, societats limitades, cooperatives, etc)

– Emprenedoria

Les associacions també són agents actius de desenvolupament socioeconòmic dels territoris. En alguns casos aquesta finalitat és una línia de treball general de l’entitat i en d’altres es realitzen projectes concrets que tenen aquest objectiu com un dels elements principals.

Si és el cas de la vostra associació us informem que, en relació amb aquesta nova convocatòria, des de Barcelona Activa s’ha engegat el “Programa de recursos per a la creació de projectes socioeconòmics al territori”, una iniciativa que té per objectiu informar, formar i acompanyar a entitats, comunitats, empreses o persones que vulguin iniciar projectes de desenvolupament socioeconòmic en qualsevol dels territoris de la ciutat.

En el marc d’aquest nou programa s’han previst quatre tipologies d’activitats:

  • Sessions informatives: ja se n’estan realitzant a cadascun dels districtes. S’hi exposen els continguts del programa, així com tota la informació disponible de la futura convocatòria d’ajuts a projectes. Durada: 1h. Més informació i properes dates.

 

  • Taller de disseny de projectes: pensat per millorar la definició i la planificació d’un projecte de desenvolupament socioeconòmic. A més, serà una bona ocasió per anar preparant el projecte que es presentarà per a la subvenció d’aquest 2017 ja que es treballarà amb els formularis que s’utilitzaran en la convocatòria. Durada: 3h. Més informació i propers tallers programats.  

 

  • Taller de cocreació: activitats pensades per fomentar la cocreació i la col·laboració entre entitats, empreses i persones per identificar i definir projectes d’interès comú de manera col·lectiva. Durada: 3h. Més informació.

 

  • Assessorament: entre totes les persones, empreses i entitats que participin en les activitats anteriorment mencionades, se seleccionaran 60 projectes que podran rebre assessorament personalitzat a càrrec de persones expertes en desenvolupament local de proximitat. Les entitats que hi estiguin interessades, també poden sol·licitar-lo en aquest enllaç.

Tant la convocatòria com el programa tenen per objectiu generar riquesa als territoris apoderant els actors que hi desenvolupen la seva activitat econòmica. Aquest programa, doncs, pot ser una molt bona opció per a aquelles associacions que treballin en aquesta línia o vulguin desenvolupar nous projectes que contribueixin al desenvolupament econòmic i social del seu entorn o de les comunitats on intervenen.

Hi esteu interessats/des?  Sol·liciteu rebre més informació sobre el programa

Skip to content