Quines novetats fiscals cal tenir en compte amb l’arribada del 2015?

 2014-12-30

A partir de l'1 de gener de 2015 entren en vigor reformes fiscals que s'han aprovat durant el 2014 i el 2013. Us resumim les 3 principals novetats que afecten a totes les associacions. Són les següents:

Impost de Societats

A partir de l'1 de gener de 2015 totes les associacions parcialment exemptes d'aquest impost hauran de declarar-lo, independentment del seu volum d'ingressos i de si realitzen o no activitat econòmica.

Això vol dir que caldrà adaptar la nostra comptabilitat a aquesta nova situació. És a dir, identificar-hi els ingressos i les despeses corresponents a les rentes exemptes i les no exemptes.

IRPF

Es modifiquen les obligacions de retencions a professionals autònoms, lloguers, cursos, conferències, etc. Per tant, les associacions que hagin de facturar en alguna d'aquestes situacions hauran de tenir en compte els nous valors de retencions.

Model 347

Aquest model és la declaració informativa d'operacions a tercers. A partir del 2014 les associacions que compleixin els requisits per ser considerades de caràcter social estan obligades a presentar aquest model per a qualsevol operació d'un import total superior a 3005,6 euros o per subvencions públiques cobrades durant l'exercici, independentment de l'import. Per tant, totes les associacions que hagin cobrat alguna subvenció pública l'any 2014 han de presentar aquest model. El termini per fer-ho és el 28 de febrer de 2015.

Enllaços d'interès

En què us podem ajudar des de TJ

  • Oferim la xerrada formativa "Reforma fiscal i mecenatge: com afecta a les associacions?", en la qual s'aprofundirà en cadascuna d'aquestes novetats fiscals i també s'analitzaran els incentius al mecenatge. Es realitzarà el proper 13 de gener de 17:30 h a 20:30 h. Gratuïta. Més informació i inscripcions.
  • I si teniu dubtes sobre com us afectarà personalment a la vostra associació podeu fer ús del servei d'assessorament presencial en temes econòmics que oferim. Només cal que ens truqueu al 932 564 118 per concretar dia i hora.
Skip to content