Propostes d’interès associatiu per aquest mes d’octubre

 2016-09-29

El primer mes de la tardor arriba carregat d’esdeveniments interessants per a les associacions de la ciutat. Tot seguit us apuntem 6 propostes d'especial interès associatiu, és a dir, en les quals les associacions són les protagonistes o que poden ser especialment útils per millorar el vostre funcionament associatiu. Som-hi !

 

  • Jornada "Som aquí, sumant voluntats"

El proper 27 d'octubre, a les 17:30 h, Torre Jussana acull aquesta jornada organitzada per la Fundació Pere Tarrés, la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC). L'objectiu és generar un espai d’intercanvi, debat i reflexió sobre la relació entre associacionisme i voluntariat, en el qual diferents entitats de tot el país exposaran i debatran com ho fan per donar a conèixer les seves activitats, promoure la implicació activa de la ciutadania i gestionar la participació. La jornada és gratuïta i està oberta a tothom que vulgui participar-hi. Programa. Formulari d'inscripció.

 

  • Mostres d'Associacions a Nou Barris i a La Sagrera

La pluja del passat 8 de maig va fer ajornar la celebració de la 36ena edició del Cultura va de Festa, però l’energia comunitària de Nou Barris no s’atura i ja hi ha una nova data per a la celebració de l’edició d’enguany. El proper 9 d’octubre, de 10:30 a 13:30h, al Parc de la Guineueta es durà a terme aquesta històrica mostra d’associacions socioculturals i veïnals impulsada per la Coodinadora Cultural 9Barris. No us ho perdeu!

D'altra banda, el proper dissabte 29 d'octubre, de 10 a 14, es realitzarà la 14a Mostra d'Entitats de La Sagrera, organitzada per la Comissió de Festes de La Sagrera. Es realitzarà a la confluència entre el carrer Sant Antoni Maria Claret i Hondures, amb l'objectiu que la ciutadania del barri conegui les associacions que tenen al seu voltant, què proposen i, paral·lelament, oferir a les entitats un espai de relació i comunicació entre elles. Enguany es fa coincidir amb el Dia del Comerç al Carrer.

 

  • 7ena Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya

Del 19 al 22 d’octubre tindrà lloc la 7ena Setmana de Responsabilitat Social a Catalunya, punt de trobada per a totes aquelles persones que volen conèixer, prendre part i difondre la Responsabilitat Social. Serà una bona oportunitat per a conèixer bones pràctiques, posar en valor a aquells que ja treballen amb criteris d’RSC, fomentar el voluntariat, facilitar les eines adients i visibilitzar els casos d’èxit.

Podeu veure el programa en aquest enllaç, i formalitzar les inscripcions en aquest formulari

 

  • Economia Solidària i Economia Col·laborativa, dos àmbits a conèixer

Aquest mes s’efectuaran dos esdeveniments importants relacionats amb aquestes temàtiques, una oportunitat per a les associacions per tal de conèixer quin paper poden desenvolupar les associacions en aquests dos àmbits. Són les següents:

Del 21 al 23 d’octubre se celebrarà la 5a Fira d’Economia Solidària de Catalunya, a la Fàbrica Fabra i Coats, que comptarà amb la presència d’associacions, cooperatives i empreses. Enguany els seus continguts giraran al voltant del tema central, l’economia solidària i el territori, i abordaran les qüestions estratègiques que afecten l’impuls de les economies alternatives.

El 26 i 27 d’octubre tindrà lloc a Barcelona el Ouishare Fest al Parc Tecnològic de Barcelona Activa, l’esdeveniment més important d’economia col·laborativa. En aquests esdeveniment s’impulsaran espais de conversa multidisciplinar, amb el repte de crear una nova realitat en la que l’ètica, el benefici comú i el respecte al medi ambient estigui per sobre de tot.

 

  • Actes del Consell Municipal d’Immigració i de la Xarxa BCN Antirumors

El diumenge 23 d’octubre tindrà lloc la Trobada d'Entitats del Consell Municipal d'Immigració al Passeig Lluís Companys. Una magnifica cita per a conèixer la diversitat que enriqueix la ciutat, trencar els estereotips de les entitats i persones immigrades, i una oportunitat per a les entitats per a presentar-se i interaccionar entre elles i la ciutadania.  Podeu veure el programa en el següent enllaç.

D’altre banda, el proper 26 d’octubre el Grup de Comunicació de la Xarxa BCN Antirumors organitza la jornada “Periodismes diversos, periodismes transformadors”, un espai de reflexió i treball compartit articulat al voltant de ponències, tallers, experiències d’èxit i  exposicions que té com a objectiu definir, impulsar i promocionar dinàmiques periodístiques i comunicatives que es connectin, de manera professional i responsable, amb la diversitat sociocultural de la ciutat. Les places són limitades i la inscripció gratuïta en el següent formulari .

 

  • 7è concurs de Relats de Voluntariat Social

El 28 d’octubre finalitza el termini per a presentar els vostres escrits al 7è concurs de Relats de Voluntariat Social que organitza la Federació Catalana de Voluntariat Social. Aquesta iniciativa preten mostrar les experiències en primera persona de la ciutadania que realitza tasques de voluntariat en alguna entitat social. Podeu enviar les vostres creacions al següent formulari i els millors seran publicats en el blog Val la Pena

Skip to content