Propostes d’interès associatiu per aquest mes de juny

 2016-06-01

Ja tenim aquí el mes de juny i, amb ell, el bon temps, els dies llargs, i com no podria ser d’una altra manera, un munt d’activitats d’interès per a les associacions. En aquesta notícia exposem les que hem considerat més destacades:

 

  • 4 de juny: Dia de l’Associacionisme Cultural

El 27 de maig del 2014 el Govern de la Generalitat va instaurar el Dia de l’Associacionisme Cultural una jornada pensada per posar en valor la força de les entitats culturals catalanes, que se celebra, anualment, el 4 de juny. Enguany, del 3 al 6 d’aquest mes es realitzaran diverses propostes per celebrar aquesta diada. L’acte institucional es durà a terme el divendres 3 de juny, a les 19h, a Lluïsos de Gràcia. Per conèixer la resta de propostes consulteu el següent mapa. Destaquen especialment les jornades de portes obertes que realitzaran molts ateneus, casals, casinos, orfeons, locals castellers i altres tipus d’equipaments culturals gestionats per associacions per donar-se a conèixer a la ciutadania.

 

  • Propostes relacionades amb el finançament de les associacions

El dijous 9 de juny, de 9:30 h a 14:30 h, el Departament de Cultura de la Generalitat i la Fira Mediterrània de Manresa realitzaran la jornada “Cofinançaments Culturals: Recursos per a projectes locals i entitats no lucratives”, pensada per debatre sobre el finançament d’associacions culturals. Es durà a terme a la Sala d’Actes del Palau Marc (Rambla de Santa Mònica, 8). S’hi exposaran diversos casos d’èxit i es debatrà sobre com posar en valor l’activitat associativa i com aprofitar la localització territorial de l’associació/activitat per captar més finançament. Vegeu el programa.

Un altre acte a destacar és el XVI Congrés de Fundraising, que se celebrarà a Madrid, del 14 al 16 de juny, organitzat per la Asociación Española de Fundraising. El programa d’aquesta proposta està adaptat a les diferents necessitats i interessos dels assistents (Itinerari Iniciació, Itinerari Avançat i Eines Pràctiques).

 

  • 5è Congres del Tercer Sector Social

Del 14 al 16 de juny es durà a terme el 5è Congrés del Tercer Sector Social, organitzat per la Taula del Tercer Sector Social. Enguany porta per lema “Créixer socialment” i es durà a terme en tres espais diferents: al CCCB, a l’Auditori de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i al Teatre Nacional de Catalunya. El seu programa compta amb diversos debats i col·loquis, així com amb l’exposició de prop de 150 experiències i visites a 41 entitats. Serà, doncs, una gran oportunitat per a reflexionar i treballar pel futur de les associacions i entitats de l’àmbit social.

Consulteu el programa complert i accediu al formulari d’inscripció

 

  • Els barris i les associacions, de Festa Major!

El mes de juny concentra un bon nombre de festes majors dels barris de Barcelona. Més de 20 barris de la ciutat celebren aquest dies les seves festivitats i, en totes elles, les associacions hi duen a terme activitats diverses. Us recomanem fer un cop d’ull a l’agenda de la Guia de Barcelona on hi trobareu totes les activitats, i a les webs dels diversos districtes de la ciutat on podreu accedir a més informació i consultar els diferents programes d’actes.

Un any més les associacions també seran protagonistes de les diferents revetlles de Sant Joan que se celebren a la ciutat, conjuntament amb la Flama del Canigó, la llum, la coca, la música i els petards. Trobareu les diferents activitats previstes per passar una gran revetlla a la ciutat en el següent enllaç.

 

  • Mostres d’Entitats a la ciutat

I més enllà de les festes majors, el mes de juny també és un bon mes per a mostrar la riquesa associativa a través de propostes i actes al carrer. Un bon exemple és la 26a Mostra d’Entitats del Poble Sec, la més antiga de la ciutat, que es durà a terme el 4 de juny a l’AvingudaParal·lel (entre Radas i Salvà), organitzada per la Coodinadora d’Entitats del Poble Sec.

En aquest sentit també cal destacar els diversos actes que prepara la Xarxa Barcelona + Sostenible del 3 al 5 de juny, en motiu del Dia Mundial del Medi Ambient. Els diferents agents membres de la xarxa organitzen La Pinya, una proposta composada per un munt d’activitats, entre les quals, diverses jornades de portes obertes de les entitats, empreses i escoles membres de la Xarxa. Consulteu el programa

I acabem recordant que el proper 20 de juny, en motiu del Dia Mundial de les persones refugiades, el Consell Municipal d’Immigració de Barcelona i les organitzacions membres organitzen diverses activitats, entre les quals, una mostra d’entitats a l’Avinguda de la Catedral de les 12 h a les 21 h, durant la qual també hi hauran actuacions musicals i d’altres expressions artístiques.

 

Skip to content