Propostes d’interès associatiu per al mes de setembre

 2016-09-09

Un cop passat l'estiu, les associacions emprenen aquest nou curs amb un munt de cites i d'activitats! Com cada mes us destaquem algunes propostes que es realitzaran en els propers dies en les que les associacions en són les protagonistes.

  • Nit de les Religions

El proper 17 de setembre se celebra per primer cop a Barcelona la Nit de les Religions, una oportunitat per a conèixer les seus de diversos centres de culte i d'associacions vinculades a diferents tradicions religioses o espirituals. La iniciativa, impulsada pel Grup Jove de Diàleg Interreligiós i Interconviccional d’AUDIR (Associació Unesco pel Diàleg Interreligiós) s’emmiralla en “La Nit de les Religions de Berlín” i, com aquesta, vol aproximar la ciutadania a les comunitats religioses perquè les coneguin millor.

Durant la jornada, es faran diferents visites guiades als espais i també activitats com ara col·loquis, projecció de documentals o concerts. Podeu consultar el programa i les diverses activitats en el següent enllaç.

 

  • Inici del Panoràmic 2016

El 23 de setembre començarà una nova edició del treball de camp del Panoràmic, la macroenquesta del món no lucratiu català, liderada pel Consell d’Associacions de Barcelona i que compta amb la participació de l’Observatori del Tercer Sector, la Fundació Ferrer i Guàrdia i la Fundació Pere Tarrés. Aquesta tercera edició continua amb l’esperit de les anteriors, amb un procés de recollida de dades que es realitzarà des del propi sector i arreu de Catalunya, i que comptarà amb una especial mirada a la realitat barcelonina.

Si voleu consultar els resultats de les anteriors edicions, a nivell territorial o a nivell sectorial, podeu accedir als diversos informes realitzats en aquest enllaç.

 

  • Les associacions, protagonistes de La Mercè: Associa't a la festa!

Enguany les festes de la Mercè es celebren entre el 22 i 25 de setembre amb un munt d’activitats organitzades per associacions. La principal cita associativa es durà a terme a la plaça Catalunya els dies 24 i 25 amb l’Associa’t a la Festaon més de 200 associacions i altres entitats realitzaran activitats lúdiques i festives per a tots els públics per mostrar de manera vivencial com transformen i milloren Barcelona dia a dia.

A la vegada, arreu de la ciutat i al llarg de tota La Mercè, un munt d’associacions realitzaran també activitats de caràcter festiu. Consulteu el programa general de la Mercè per conèixer totes les activitats protagonitzades per les associacions de Barcelona.

 

  • Els barris i les associacions, de Festa Major!

La festa major de la Barcelona, la Mercè, no és l’única festa major d’aquest mes de setembre a la ciutat. Del 9 al 18 els barris del Poblenou, on s'hi  realitzarà un Cercaentitats el dia 9, o el d’Horta (també del 9 al 18), amb la Mo(n)stre d’Entitats del dia 10, són alguns dels territoris que, juntament amb Vallvidrera (del 2 al 18), la Salut (del 6 al 11) o Vallcarca -Els Penitents (també la primera quinzena de setembre) viuran la força de les seves associacions de la manera més lúdica i festiva.

 

  • Actes pel 10è aniversari de l’Acord Ciutadà per una BCN Inclusiva

En el marc de la Jornada Anual de l’Acord Ciutadà BCN Inclusiva que s’efectuarà el proper 27 de setembre se celebrarà el 10è aniversari d’aquest acord, exponent del treball en xarxa per la inclusió social a la ciutat de Barcelona.

La jornada es realitzarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Montalegre, 5) de 12h a 19h, i esdevindrà un punt de trobada, reflexió, acció, posada en comú i celebració entre tots els actors que conformen i que han conformat l’Acord al llarg d’aquests anys, entre els quals hi ha moltes associacions de la ciutat.

Podeu consultar el programa en el següent enllaç. Per assistir-hi cal fer la inscripció en la següent pàgina web

Skip to content