Projecte VinclesBCN: teixint xarxes associatives i ciutadanes per les persones grans, dependents o amb discapacitat

 2015-01-29

L'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament presentarà els propers dies 5 i 6 de febrer el projecte VinclesBCN, una proposta pensada per unir esforços entre l'administració, el teixit associatiu i social i el sector empresarial de la ciutat per trencar l'aïllament i la soledat i millorar la seguretat i el benestar de les persones grans, amb dependència o discapacitat o de les persones amb una malaltia crònica.

El projecte pretén crear xarxes d'atenció col·laborativa, amb el suport de la tecnologia digital, i se sustenta en la implicació de la ciutadania, del teixit associatiu i d'entitats que treballen en l'àmbit social i, específicament, per a la gent gran.

La presentació es realitzarà en el marc de les jornades "Construïm Vincles", que es realitzaran al Born Centre Cultural.

El projecte es troba en plena fase de disseny i de desenvolupament. Per aquest motiu, les jornades tenen com a objectiu principal recollir l'experiència, el coneixement i les aportacions de les persones assistents per construir-lo conjuntament, per tal que s'adapti a les necessitats dels col·lectius als quals va dirigit.

Per tal d'aconseguir-ho, s'ha organitzat un procés que consta de tres espais diferenciats:

  • La Jornada: Es presentarà públicament el projecte i l'impacte que es pretén aconseguir. 5 de febrer, de 9 a 14 hores.
  • Els tallers de treball o co-creació: es recolliran les propostes tècniques i operatives en relació amb el projecte, que realitzin les persones participants en les jornades. 6 de febrer, de 9 a 14 hores.
  • Un procés de participació 2.0: pensat per recollir aportacions i reflexions de la ciutadania abans, durant i després de la jornada.

Enllaços relacionats

Skip to content