Presentació de #ElPanoràmic de les Associacions 2016. Us hi esperem!

 2017-05-16

El proper dijous 8 de juny, de les 18 h a les 19:30 h, es realitzarà l'acte de presentació de El Panoràmic de les Associacions 2016, en aquesta ocasió a Cotxeres de Sants (c. de Sants, 79). Com en l'anterior edició, enguany el Panoràmic no només se circumscriu a la ciutat de Barcelona sinó que, a més de les dades de ciutat i dels diferents districtes, incorpora resultats referents al conjunt de Catalunya.

Formulari d’inscripció

Durant l'acte s'exposaran les principals dades de l'edició 2016. També comptarem amb les intervencions de:

  • Fernando Pindado, Comissionat de Participació i Democràcia activa de l'Ajuntament de Barcelona
  • Bernat Valls, Director General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Posteriorment es realitzarà una taula rodona sobre els reptes del sector, entre quatre persones que participen activament en entitats:

El Panoràmic és una recerca anual sobre les organitzacions sense ànim de lucre a Barcelona i a Catalunya, impulsada pel Consell d'Associacions de Barcelona (CAB), l'Observatori del Tercer Sector, la Fundació Ferrer i Guàrdia, la Fundació Pere Tarrés i l'Obra Social La Caixa. Compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona, l'Institut Català de les Dones, l'Ajuntament de Sabadell i l'Ajuntament de Terrassa. 

L'informe que recopila les principals dades extretes del treball de camp, en el qual hi han participat més de 2000 entitats, es publicarà online a través de la col·lecció "Dossiers Barcelona Associacions" de Torre Jussana.

Amb la recerca que es realitza a través de El Panoràmic es pretén explicar i millorar l’impacte que generen les organitzacions sense ànim de lucre en la societat a través de l’anàlisi de la seva realitat, de la seva funció i evolució i de les activitats que desenvolupen. En darrer terme, l’objectiu de l’estudi és facilitar coneixement sobre el sector per tal de contribuir a l’enfortiment de les entitats.

Convidem a totes les associacions a venir a conèixer les principals dades sobre l'associacionisme de la ciutat i del conjunt del país que es desprenen d’aquest estudi. La inscripció a l’acte de presentació és gratuïta.

 

Més informació

Skip to content