Premis Agenda 2030 de Barcelona, una oportunitat nova per visibilitzar iniciatives vinculades als ODS

 2022-05-03

Us presentem els Premis Agenda 2030, creats per l’Ajuntament de Barcelona amb la voluntat de reconèixer i difondre iniciatives innovadores i inspiradores que contribueixin a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la ciutat.

Des del 25 d’abril està oberta la Convocatòria del 2022 i està previst que es lliurin els premis a finals del mes de setembre, en el marc de les II Jornades de l’Agenda 2030 de Barcelona. A continuació, us resumim els aspectes clau d’aquests premis!

Qui hi pot optar?

La convocatòria està oberta a qualsevol persona física o jurídica empadronada o amb seu social a Barcelona o la seva àrea Metropolitana (excepte el premi ‘Ciutat’ que està obert a ajuntaments de tot el món que tinguin més de 50.000 habitants). També s’hi poden presentar agrupacions de persones físiques i/o persones jurídiques, públiques o privades, tot i que no tinguin personalitat jurídica.

Tingueu en compte que podeu optar a més d’una modalitat dels premis, però únicament podeu ser guardonades en una d’elles màxim.

Quins projectes s’hi poden presentar?

Els premis consten de 10 modalitats agrupades en 5 categories:

  • Categoria Iniciatives Empresarials

  • Categoria Iniciatives Socials

  • Categoria Mitjans de Comunicació

  • Categoria Projectes Educatius

  • Categoria Ciutats

Destaquem especialment les modalitats de la Categoria Iniciatives Socials, les quals estan dirigides a entitats sense ànim de lucre:

  • Modalitat 4: Premi a la millor contribució als ODS realitzada en una entitat sense ànim de lucre o per una iniciativa ciutadana

  • Modalitat 5. Premi a la millor campanya de conscienciació sobre els ODS promoguda per una entitat sense ànim de lucre o una iniciativa ciutadana

Podeu consultar la resta de modalitats i els seus criteris de valoració en la Convocatòria i Bases reguladores dels premis.

Pel que fa als projectes, es podran presentar accions realitzades durant els dos anys anteriors al 2022, així com accions que, tot i no haver finalitzat, ja s’hagin posat en pràctica i hagin tingut algun impacte.

A més, aquests premis són compatibles amb qualsevol altre ajut o subvenció concedida per altres administracions, incloses les subvencions municipals.

Com i quan sol·licitar els premis?

El període de presentació de sol·licituds és del 26 d’abril fins al 14 de juny de 2022 (ambdós inclosos).

La sol·licitud s’ha de fer obligatòriament de forma telemàtica a través del següent tràmitTràmit Premis Agenda 2030. En aquest sentit, serà imprescindible que disposeu de certificat digital. Per saber quins certificats són vàlids i com obtenir-los, us recomanem consultar l’Especial web TJ sobre Certificat digital.

En el mateix portal de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona trobareu tota la documentació necessària per a tramitar la sol·licitud i optar als premis (Instància de sol·licitud i memòria de la candidatura).

Entitats, seguiu atentes! Continuarem informant sobre totes les novetats a través de tjussana.cat, de les nostres xarxes i del TJExpress, el butlletí electrònic del centre (Subscriviu-vos-hi!).

Skip to content