VOLUNTARIAT PROJECTE PRESSIÓ ESTÈTICA I GRASSOFÓBIA

Metges del Món

Fins el 15/09/2024

Busquem persones voluntàries per fer suport en l’execució dels projectes de l’entitat. Concretament necessitem persones voluntàries per recolzar diferents tasques adreçades a alumnes, professionals sociosanitaris, professionals de la educació i la ciutadania en general, vinculades a un projecte sobre la salut, la pressió estètica i la grassofóbia.
L’objectiu del projecte es millorar l’accés i l’acceptabilitat del dret a la salut des d’una perspectiva de gènere interseccional i disminuir les barreres generades per la grassofòbia que dificulten l’accessibilitat i acceptabilitat dels serveis sanitaris per la població.

Les diferents línies d’intervenció de les actuacions són:

1. Formació per al voluntariat amb l’objectiu d’enfortir el seu coneixement sobre la temàtica especifica.
2. Un diagnòstic participatiu per obtenir dades qualitatives sobre la grassofòbia als centres de salut i construir un espai de trobada i diàleg entre titulars de drets, titulars de responsabilitats i titulars d’obligacions.
3. Una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania en general,
4. Sessions formatives per al personal sanitari dels CAPs (titulars de responsabilitats) amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat i l’acceptabilitat del dret a la salut de les persones grasses.
5. Tallers de sensibilització i apoderament per a adolescents (titulars de drets)
6. Formació per a professionals de l’educació formal i no-formal (titulars de responsabilitats) per enfortir les seves capacitats per combatre la grassofòbia i altres formes de pressió estètica als centres educatius.
7. Decàleg per erradicar la grassofòbia als centres sanitaris i educatius. El decàleg serà, per tant, un retorn de les conclusions de la intervenció i de les possibles solucions davant la discriminació.
8. Acte de cloenda obert a la ciutadania.
9. Campanya de difusió per a la millora del abast del projecte.

Les persones interessades en ser voluntàries rebran una formació obligatòria prèvia al desenvolupament del voluntariat. Aquesta formació està organitzada en diferents sessions:

Aquesta formació es realitzarà el dia 03/07/2024 de 10h a 14h a Barcelona.
1. Pressió Estètica i Grassofòbia : Context i Conceptes basics
2. Trastorns de la conducta alimentària (TCA): Com es relacionen amb la Pressió Estètica i com afecten a la població (en especial a les dones i a les persones joves)

Perfils de persones Voluntàries:

• Professionals del món sanitari.
• Professionals del món educatiu formal i no-formal.
• Professionals de les ciències socials (sociologia, ciències polítiques, antropologia…)
• Diversos perfils professionals amb un interès en la temàtica que es proposa.

*És obligatori realitzar les formacions descrites anteriorment per a realitzar aquest voluntariat.
*En cas de que no puguis participar en aquestes formacions però estàs interessada en donar suport a les activitats del projecte et recomanem que apliquis igualment a la oferta i ens facis arribar aquesta informació a través dels comentaris de l’aplicació.

No demanem requisits formatius específics però si sensibilitat i empatia per poblacions en risc d’exclusió social així com esperit crític amb les desigualtats socials i opressions que pateixen sobretot les dones. Si ets una persona que t’identifiques amb els valors de justícia global de la entitat i tens un perfil proactiu aquesta es la teva oferta de voluntariat.

Skip to content